Σα. Οκτ 1st, 2022
Παραιτήθηκε ο Μπόρις Τζόνσον αλλά όχι από Πρωθυπουργός

Δεν ήθελε αλλά στο τέλος παραιτήθηκε! Ο λόγος για τον Μπόρις Τζόνσον. Από το πρωί τα μέσα ενημέρωσης στη Μ. Βρετανία ανακοίνωναν ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Βρετανός Πρωθυπουργός  θα υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο ίδιος το πρωί το αρνιόταν, αν και οι παραιτήσεις των υπουργών του και των στελεχών της κυβέρνησής του έπεφταν με ρυθμό… πολυβόλου!

Τελικά δεν κατάφερε να αποφύγει το μοιραίο και νωρίς το μεσημέρι τηλεφώνησε στην βασίλισσα για να την ενημερώσει σχετικά με την απόφασή του. Ο Τζόνσον θα παραμείνει στην πρωθυπουργία μέχρι την εκλογή νέου αρχηγού των Συντηρητικών, που θα αναλάβει τη θέση του.

Ο ίδιος στο διάγγελμα προς τον βρετανικό λαό είπε, ότι παραιτείται από αρχηγός της συντηρητικής παράταξης αλλά όχι ακόμη από Πρωθυπουργός.

Για όσους αναρωτιούνται εάν πρόκειται να αλλάξει η εξωτερική πολιτική της Αγγλίας σε ότι αφορά την Κύπρο και το Αιγαίο, η απάντηση είναι ένα μεγαλοπρεπές… όχι! Η Μ. Βρετανία είναι σταθερά προσανατολισμένη εναντίον των συμφερόντων Ελλάδας και Κύπρου μετά τον β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και αυτό δεν αλλάζει με την αντικατάσταση ενός Πρωθυπουργού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.