Κυ. Σεπ 25th, 2022
Μητροπολίτης Ηλείας

Ο Γέροντας Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός υπέβαλε την παραίτηση του την οποία απέστειλε κατ´αρχάς με email στον Αρχιγραμματέα της Συνόδου και την απέστειλε και υπηρεσιακώς. Η παραίτηση ελήφθη και απεστάλη η στον Μακ. Αρχιεπίσκοπο, Πρόεδρο της Συνόδου ο οποίος το γνώριζε.

Την πληροφορία αυτή  δημοσίευσε το ειδησεογραφικό ιστολόγιο exapsalmos.gr το οποίο εξειδικεύεται σε ειδήσεις εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος. Την θεωρεί μάλιστα επιβεβαιωμένη.

Τι άλλο λέει το ρεπορτάζ

Το ρεπορτάζ του exapsalmos.gr συνεχίζεται και με άλλες λεπτομέρειες. Όπως διαβάζουμε:

«… η παραίτηση θα συζητηθεί σε μια από τις συνεδριάσεις τη νέας Συνόδου της 166ης Συνοδικής περιόδου – αν όχι την πρώτη μέρα που θα ασχολούνται με υπηρεσιακά θέματα και την διανομή χαρτοφυλακίων – Συνοδικών επιτροπών κλπ, θα την εξετάσουν τη δεύτερη μέρα και θα γίνει αποδεκτή δεδομένου ότι δεν αποτελεί έκπληξη αλλά για να υποβληθεί θα έχει συζητηθεί προηγουμένως με τον Αρχιεπίσκοπο.

Το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης δεν το έχουμε αλλά ξέρουμε ότι ζητά με ευγενικό τρόπο να τον διαδεχθεί ο βοηθός Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος! 

Δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει η Ιεραρχία δεδομένου ότι για την προαγωγή του συγκεκριμένου Επισκόπου ενδιαφέρεται γνωστός Ηλείος νομικός και ότι αυτό συνεπάγεται! Και αυτό δημιουργεί πολλά ερωτηματικά…» 

Ποιος είναι ο Επίσκοπος Ωλένης ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (κατά κόσμον Αριστείδης Μπαχός), εγεννήθη στο χωριό Ξυλοκέρα Ηλείας την 10-2-1954 από αγρότες γονείς τον Γεώργιον και την Μαρίαν. Μετά το Δημοτικό στην γενέτειρά του και τις Γυμνασιακές του σπουδές (ενιαίον Γυμνάσιον-Λυκειον) εις τον Πύργον, εφοίτησε για δύο έτη (1973-1975) εις το Ανώτερον Εκκλ. Φροντιστήριον Ριζαρείου Εκκλ. Σχολής Αθηνῶν. Μετά από εισαγωγικές εξετάσεις εισήλθε εις τη Θεολογικήν Σχολήν Αθηνών, λαβών το πτυχίον του το 1982.

Την 13 Ιουλίου 1975 εκάρη Μοναχός εις την Ι.Μονήν Χρυσοπηγής Λαμπείας υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Ηλείας κυρού ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ονομασθείς ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ και το 1976 εχειροτονήθη Διάκονος υπό του αυτού Μητροπολίτου Ηλείας κυρού ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. Την 5ην Σεπτεμβρίου 1982 εχειροτονήθη Πρεσβύτερος και εν συνεχεία προεχειρίσθη εις Αρχιμανδρίτην υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ. Την 1-11-2009 εχειροτονήθη Επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ωλένης υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ εις τον Ι. Ναόν Αγίου Νικολάου Πύργου.

Διετέλεσε από το 1980 Ηγούμενος της Άνω Μονής Δίβρης και από το 1982 Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας. Προσέφερε τις υπηρεσίας του διά πολλά έτη ως Γραμματέας εις τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, έχει τακτικές Ραδιοφωνικές εκπομπές στο Ραδιόφωνο της ΕΡΑ Πύργου και στον Ραδ. Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας. Είναι συγγραφεύς πολλών βιβλίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.