Ο Πούτιν εκβιάζει με το φυσικό αέριο

Θα σηκώσει “Λευκή Σημαία” η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στο “υπερόπλο” του φυσικού αερίου, με το οποίο την απειλεί ο Πούτιν; Οι Γερμανοί τουλάχιστον, το σκέφτονται πολύ σοβαρά…

Αν μη τι άλλο η ενεργειακή υποτέλεια της Ευρώπης στην Ρωσία είναι γερμανικό “κατόρθωμα”. Είναι το αποτέλεσμα, κυρίως, των 16 ετών διακυβέρνησης των Μέρκελ και Σόϊμπλε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι διανομείς φυσικού αερίου στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία σχεδιάζουν να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρούβλια στην Gazprombank στην Ελβετία, προκειμένου να ικανοποιήσουν τη ρωσική απαίτηση για πληρωμές στο δικό της νόμισμα. Η εφημερίδα επικαλείται πηγές που έχουν γνώση των προετοιμασιών.

Ανάμεσά τους και η γερμανική Uniper όπου εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε «Πιστεύουμε ότι είναι δυνατό να αλλάξουμε πληρωμές και να είναι συμβατές με τις κυρώσεις. Σκοπός είναι να κάνουμε την πληρωμή μας σε ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό στη Ρωσία», κλείνοντας το «μάτι» στο νέο τρόπο πληρωμών.

Η Uniper πρόκειται να μεταφέρει τις πληρωμές της για το αέριο σε μια ρωσική τράπεζα και δεν θα χρησιμοποιεί πλέον μια τράπεζα με έδρα την Ευρώπη, γνωστοποίησε σήμερα αυτή η εταιρεία κοινής ωφελείας στην εφημερίδα Rheinische Post.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *