Ανδρέας Παπαδάκος για το ναυάγιο

Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας ο Ανδρέας Παπαδάκος. Επίσημα ανακοίνωσε στον Τύπο την υποψηφιότητά του ο Ανδρέας Παπαδάκος στην Αμαλιάδα.

Στα γραφεία, που θα στεγάζεται ο συνδυασμός του «Ήλιδα 36», υποδέχθηκε όσους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου αποδέχθηκαν την πρόσκληση που τους είχε απευθύνει τις προηγούμενες ημέρες.

ρεπορτάζ Δημήτρης Παπαφώτης

Ευγενικός και ειλικρινής προς τους δημοσιογράφους, έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις σε όσα «ψιθυρίζονταν πισώπλατα» από γνωστούς κύκλους στην Αμαλιάδα.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου έλαβε χώρα μια συγκέντρωση σε κοντινό γνωστό στην Αμαλιάδα καφέ μπαρ, για τους δημοσιογράφους, τους υποψήφιους στο συνδυασμό του κ. Παπαδάκου και φίλους της δημοτικής παράταξης «Ήλιδα 36».

Αυτά που θα διαβάσετε στη συνέχεια του ρεπορτάζ είναι το άθροισμα των πληροφοριών που συγκεντρώσαμε τόσο από τη συνέντευξη όσο και από την «χαλαρή» συζήτηση με τον κ. Παπαδάκο στο καφέ μπαρ.

Παπαδάκος – Ξεκάθαρες απαντήσεις

1. Είναι οριστικό. Θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου για τη θέση Δημάρχου στο δήμο Ήλιδας. «Θα κατέβω οπωσδήποτε, ακόμα και μόνος μου» είπε χαριτολογώντας και έβαλε τέλος στην παραμικρή αμφιβολία για αυτό.

2. Θα έχει πολλούς νέους ανθρώπους δίπλα του, οι οποίοι ασφυκτιούν από την σημερινή κατάσταση που έχει περιέλθει ο δήμος και θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους. Σημαντικό είναι ότι έχουν επιλέξει να παραμείνουν εδώ. Δεν έφυγαν και επέλεξαν να παλέψουν για να καλυτερέψουν την περιοχή που γεννήθηκαν.

3. «Θα παραμείνω στην Αμαλιάδα για όσα χρόνια χρειαστεί να ξαναπατήσει ο δήμος στα πόδια του», είπε στους δημοσιογράφους. Όπως μας διαβεβαίωσε, δεν είναι υποχρεωμένος πλέον να παραμένει στον Καναδά και όλο του τον χρόνο θα τον αφιερώνει στην Αμαλιάδα και στις υποθέσεις του δήμου Ήλιδας.

4. «Σημαία» της πολιτικής του χαρακτήρισε το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Για αυτό είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα. Ακολουθούν τα πρακτικά καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες, όπως το νερό. Είναι αποφασισμένος να ιδρύσει άμεσα, μόλις γίνει Δήμαρχος, μια δημοτική εταιρία ύδρευσης.

5. Η παραμονή των νέων ανθρώπων στον τόπο τους, είναι το μεγάλο του «πολιτικό στοίχημα». Στόχος της θητείας του είναι  να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, εργαστήρια κ.α.

Επενδύσεις

6. Επενδύσεις. Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να έρθουν επενδύσεις από το εξωτερικό. Είναι έτοιμος να αναλάβει δράση, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες στον τόπο μας, ώστε να έρθουν Έλληνες του εξωτερικού και να επενδύσουν στην Ηλεία.

7. «Με πρόδωσε η Δημοτική Αρχή. Δεν τήρησαν όσα συμφωνήσαμε» ήταν επί λέξη τα λόγια του. Έτσι πήρε την απόφαση να κατέβει φέτος στις εκλογές. Τα πράγματα που υποσχέθηκε στους συντοπίτες του το 2019 (βασιζόμενος στις υποσχέσεις του Δημάρχου) ο μόνος τρόπος να πραγματοποιηθούν είναι να αναλάβει ο ίδιος τα ηνία του δήμου Ήλιδας.

8. Το «ΗΛΙΔΑ 36» η ονομασία του συνδυασμού του βγήκε από τον αριθμό 36 που είναι οι Δημοτικές Κοινότητες του δήμου. Η Αμαλιάδα + 35 Κοινότητες. Με αυτό θέλει να δείξει ότι, με εκείνον Δήμαρχο, όλοι θα τύχουν της ίδιας προσοχής και φροντίδας. Δεν θα υπάρχουν παρατημένες – ξεχασμένες Κοινότητες.

Η τελική εικόνα

Η τελική εικόνα που μας άφησε αυτή η συνάντηση – συζήτηση με τον Ανδρέα Παπαδάκο ήταν θετική. Ένας ειλικρινής άνθρωπος, που θέλει να προσφέρει και να κάνει πράξη αυτό που έχει σκεφτεί για την ‘Ηλιδα, με την εμπειρία που έχει αποκτήσει τόσες δεκαετίες ζώντας στο εξωτερικό.

Δεν μιλά με την γλώσσα των «πολιτικών». Μιλάει απλά και κατανοητά. Όπως και οι εν δυνάμει ψηφοφόροι του. Αυτό, τον κάνει να πείθει ότι πιστεύει 100% εκείνα που λέει.

Βέβαια, όπως ισχύει και για τους άλλους υποψήφιους, μόνο ο λαός της Ήλιδας γνωρίζει εάν θα στείλει τον κ. Παπαδάκο στη θέση του Δημάρχου. Και θα το δείξει στις 8 Οκτωβρίου.

Εμάς στο papafotis.gr ο ρόλος μας είναι να σας ενημερώνουμε σωστά, ώστε να πάτε στην κάλπη καλά πληροφορημένοι.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου του «ΗΛΙΔΑ 36»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ-ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΗΛΙΔΑ 36»

«Ρητά και κατηγορηματικά κατεβαίνω για δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές»

«Θα ήθελα λοιπόν να σας πω ότι είμαι εδώ. Λέγονται πάρα πολλά, ότι ο Παπαδάκος δεν κατεβαίνει, ο Παπαδάκος θα φύγει, ο Παπαδάκος θα τα παρατήσει.

Σας λέω ρητά και κατηγορηματικά ότι κατεβαίνω για δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές, στις 8 Οκτωβρίου».

Με τα λόγια αυτά επέλεξε να ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Ήλιδας ο επικεφαλής της παράταξης «Ήλιδα 36» Ανδρέας Παπαδάκος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης 1 Ιουνίου στα γραφεία του στην Αμαλιάδα.

Κατά την πρώτη του επίσημη τοποθέτηση ως Υποψήφιος Δήμαρχος, θέλησε να στείλει το μήνυμα προς τους πολίτες πως θα παραμείνει κοντά τους για τα επόμενα πέντε ή και παραπάνω χρόνια, αν το κρίνει ο κόσμος, με πρωταρχικό του στόχο να οδηγήσει το δήμο εκεί που του αξίζει.

Σε ότι αφορά την προετοιμασία της παράταξής του, ο κ. Παπαδάκος δήλωσε πως έχουν γίνει όλες οι διεργασίες προκειμένου να συγκροτηθεί με ικανά άτομα από την περιοχή, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως έχει ολοκληρωθεί σχεδόν το 90% της παράταξης και σημείωσε πως επιθυμία του είναι να επιλέξει στελέχη που θα την κάνουν «άριστη σαν την Μπαρτσελόνα»!

Εστίασε ιδιαίτερα στο καθεστώς των τελευταίων τριών ετών που οδήγησε το δήμο προς το χειρότερο, δίχως ωστόσο να επιρρίψει ευθύνες, και παράλληλα υποστήριξε πως αγαπάει πολύ τον τόπο του και αποτελεί τιμή για τον ίδιο να τον υπηρετήσει.

«Δεν αλλάζουμε τόπο, αλλάζουμε τον τόπο»

Σε ότι αφορά την ονομασία της παράταξης, αποκάλυψε πως το «36» σηματοδοτεί τις 36 κοινότητες του δήμου και πως θα είναι πλάι σε όλους τους πολίτες, ενώ επικεντρώθηκε και στο πρώτο του σλόγκαν «Δεν αλλάζουμε τόπο, αλλάζουμε τον τόπο», δείχνοντας την εικόνα που επιθυμεί για τον τόπο του, δίχως ωστόσο να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Με αργά και σταθερά βήματα»

Γνωστοποίησε τις επόμενες ημέρες πως θα προχωρήσει και σε ανακοίνωση του προγράμματος της παράταξής του, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα προβλήματα και τις ελλείψεις του τόπου με συνεχείς παρεμβάσεις και στοχεύοντας στην ανάπτυξη με αργά αλλά σταθερά βήματα.

«Είμαι άνθρωπος της αλήθειας»

«Δεν είμαι άνθρωπος που λέω παραμύθια, είμαι άνθρωπος της αλήθειας και το πιο βασικό είναι ότι δεν είμαι πολιτικός. Είμαι ένας απλός πολίτης που ενδιαφέρεται για τον τόπο», δήλωσε με έμφαση ο κ. Παπαδάκος και ακολούθως επικεντρώθηκε και στο βασικό λόγο που τον οδήγησε στην ενασχόλησή του με την αυτοδιοίκηση, το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και η κρίση που βίωσε.

«Σημαία μου είναι το Νοσοκομείο. Το Νοσοκομείο είναι πάνω απ’ όλα. Εν συνεχεία, είναι η καθημερινότητα των δημοτών», δήλωσε με έμφαση και έκανε γνωστό πως θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν το σημαντικό ζήτημα του νερού στο δήμο, θα προβλέπουν δημιουργία θέσεων στάθμευσης και αλλαγή της κυκλοφοριακής μελέτης.

Ανάπτυξη του τόπου με σωστές κινήσεις

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει ο νομός αλλά και ο δήμος Ήλιδας ειδικότερα, ήταν το σημείο που θέλησε να επικεντρωθεί παραπάνω ο κ. Παπαδάκος.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη πως η ανάπτυξη του τόπου μπορεί να επέλθει με προσεγμένες και σωστές κινήσεις και το έμπρακτο ενδιαφέρον όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ επεσήμανε πως θα πρέπει να δοθούν τα απαραίτητα κίνητρα προκειμένου να προσελκυθούν επενδυτές.

«Μέσα από την ενασχόλησή μου με την Πανηλειακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, ως ύπατος αντιπρόεδρος, αλλά και με την AHEPA, έχω τον τρόπο και τις γνωριμίες και θα ενθαρρύνω κόσμο να έρθει στην Αμαλιάδα, στην Ηλεία, στα χωριά μας για να κάνουμε πράγματα για το καλό του τόπου», κατέληξε.

Οι άξονες που θα σταθεί στο μέλλον

Εκ των βασικότερων στόχων που έθεσε ο κ. Παπαδάκος ήταν η Παιδεία, αναφέροντας πως θα «αγκαλιάσει» τους νέους και θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα ενισχύσουν το επίπεδό τους.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως διαθέτει μεγάλο ζήλο και όρεξη για να διαχειριστεί τα προβλήματα του δήμου που πάσχει από οργάνωση και να δώσει λύσεις με τους καταρτισμένους συνεργάτες του.

«Η Δημοτική Αρχή με πρόδωσε»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ήλιδα 36» εμφανίστηκε κατηγορηματικός σε ότι αφορά την ενασχόλησή του με τα κοινά το 2019 στο πλευρό του Γιάννη Λυμπέρη, αφού δεν τηρήθηκε η συμφωνία που είχαν οι δυο άνδρες μεταξύ τους.

«Η Δημοτική Αρχή με πρόδωσε, αλλά πρόδωσε και τους δημότες. Γι’ αυτό, έπρεπε να επιλέξω ή να το βάλω στα πόδια και να φύγω ή να κάνω κάτι.

Επέλεξα το δεύτερο, να μείνω και να υλοποιήσω αυτό που είχα σαν όραμα όταν δέχθηκα να ασχοληθώ με τα δημοτικά», έκλεισε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *