Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Πάνω από 1.100 κλήσεις για παραβάσεις του ΚΟΚ στη Δυτ. Ελλάδα

Share

Πάνω από 1.100 κλήσεις για παραβάσεις του ΚΟΚ στη Δυτ. Ελλάδα.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ελευθερίας κίνησης των πολιτών για το μήνα Μάιο του έτους 2024, όπως καταγράφηκαν στην Δυτική Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα από τις Υπηρεσίες Τροχαίας, τα Αστυνομικά Τμήματα καιτα Τμήματα Άμεσης Δράσης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας βεβαιώθηκαν συνολικά 1.129 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σχετικά με την ελευθερία κίνησης των πολιτών.

Ειδικότερα,

Είδος παράβασης

• Στάση και στάθμευση σε πεζοδρόμια, πλατείες, ειδικά ερείσματα πουπροορίζονται, για πεζούς και ποδηλατοδρόμους 571

• Στάση και στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων και πάνω
σ’ αυτούς 330

• Στάση και στάθμευση σε θέση όπου βρίσκεται ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σεειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ + ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ, εντός υπαίθριων και υπόγειων χώρων στάθμευσης 94

• Στάση και στάθμευση επάνω σε διαβάσεις πεζών και σε απόσταση μικρότερη από πέντε μέτρα από αυτές 68

• Ηχορύπανση, από θορύβους που προκαλούνται από τα πάσης φύσεως
κυκλοφορούντα οχήματα 52 • Παράνομη κίνηση σε πεζόδρομους 14

‘Παρακαλούμε, να τηρείται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να σέβεστε τους πολίτες ως προς την ελεύθερη και απρόσκοπτη κίνησή τους.

Θεωρούμε σημαντικό να σεβόμαστε τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως οι συμπολίτες μας ΑμεΑ, για τους οποίους απαιτούνται ειδικότερες συνθήκες κατά τις μετακινήσεις τους.

Οι τροχονομικοί έλεγχοι για την ελευθερία κίνησης πολιτών θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται με αμείωτη ένταση σε όλη την Δυτική Ελλάδα”, καταλήγει η ανακοίνωση της αστυνομίας

Πηγή: dete.gr

Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις