Κυ. Σεπ 25th, 2022
Υποχωρούν οι Ουκρανοί στο Σεβεροντονέτσκ

Κατέρρευσαν οι άμυνες του Ουκρανικού στρατού στην πόλη Popasnaya καθώς η πόλη πέρασε στους Ρώσους. Η 24η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία του Ουκρανικού στρατού υπέστη μεγάλες απώλειες μετά από ημέρες άγριων μαχών και αναγκάστηκε να υποχωρήσει από την πόλη για να μην εξοντωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Το πρόβλημα για τους Ουκρανούς είναι ότι μετά την πτώση της Popasnaya εάν δεν υποχωρήσουν στο βόρειο μέτωπο θα περικυκλωθούν τέσσερις χιλιάδες εμπειροπόλεμοι Ουκρανοί μαχητές και το Κίεβο θα τους χάσει οριστικά, όπως έχασε 22.000 άνδρες στη Μαριούπολη. Εκεί, ο Ζελένσκι άργησε να δώσει την εντολή υποχώρησης από την πόλη με τα γνωστά αποτελέσματα.

Θα προλάβουν να υποχωρήσουν οι 4.000 Ουκρανοί από το Σεβεροντονέτσκ;

Δείτε τον χάρτη και θα καταλάβετε. Με κόκκινες γραμμές είναι οι επιθετικές δυνάμεις των Ρώσων και με τις μπλε οι αμυντικές γραμμές των Ουκρανών.

Περικύκλωση στο Ντονμπάς
Περικύκλωση στο Ντονμπάς

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το Severodonetsk για τους Ρώσους είναι το μεγάλο έπαθλο. Πρόκειται για περιφερειακό κέντρο και χωρίς την κατάληψή του, ο Πούτιν δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει πετύχει τον στόχο του στην περιοχή του Λουχάνσκ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.