Το προεδρικό ζεύγος Ορτέγκα της Νικαράγουα

Πανικός στα αμερικανικά επιτελεία! Η Νικαράγουα, που ουσιαστικά είναι ένα από τα κράτη της Λατινικής Αμερικής τα οποία θεωρούνται πως βρίσκονται στην «αυλή» των Η.Π.Α.  επιτρέπει στον ρωσικό στρατό να επιχειρεί στο έδαφός της.Δηλαδή, ρωσικά όπλα που μπορούν να σπείρουν τον όλεθρο και την καταστροφή, θα εγκατασταθούν σε απόσταση αναπνοής από το αμερικανικό έδαφος, με ότι αυτό συνεπάγεται…

– «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας» λένε η Ρωσία και η Νικαράγουα στους Αμερικανούς, ανταποδίδοντας όλα όσα τους έλεγαν εκείνοι, όταν έμπαιναν στο ΝΑΤΟ οι Βαλτικές χώρες και η Ρουμανία…

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα εξουσιοδότησε ρωσικά στρατεύματα όπως και ρωσικά αεροπλάνα και πλοία να αναπτυχθούν στη Νικαράγουα για σκοπούς εκπαίδευσης, επιβολής του νόμου ή αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης. Δεν θα περιοριστούν όμως εκεί.

Η κυβέρνηση της Νικαράγουας εξουσιοδότησε επίσης την παρουσία μικρών ρωσικών δυνάμεων για «ανταλλαγή εμπειριών και εκπαίδευσης».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik ότι πρόκειται για διαδικασία «ρουτίνας».

«Μιλάμε για μια διαδικασία ρουτίνας που θα γίνεται δύο φορές το χρόνο προκειμένου να αναπτυχθεί συνεργασία σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπιστικών και επειγουσών αντιδράσεων, της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών», είπε η Ζαχάροβα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *