Εμπάργκο στο φυσικό αέριο επιβάλλει ο Πούτιν στην Πολωνία

Πανικός επικρατεί στην Ευρώπη καθώς η τιμή του φυσικού αερίου εκτοξεύτηκε αμέσως κατά 17% μόλις έγινε γνωστή η είδηση από πολωνικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Πούτιν έκανε πράξη αυτό για το οποίο είχε προειδοποιήσει!

Δηλαδή, να διακόψει την ροή φυσικού αερίου προς την Πολωνία, εάν δεν πληρωθεί με ρούβλια. Αυτό ισχυρίστηκε πως έγινε σήμερα ο πολωνικός ενημερωτικός ιστότοπος Onet.pl, επικαλούμενος κυβερνητικές και επιχειρηματικές πηγές.

Στη συνέχεια, την είδηση μετέδωσε και το Reuters, επικαλούμενο το Onet και το Polsat News. Σε σύσκεψη βρίσκονται τα αρμόδια κρατικά όργανα της Πολωνίας, για να αποφασίσουν πως θα αντιδράσουν.

Το φάντασμα της έλλειψης ενέργειας, πλανάται για τα καλά επάνω από την Ευρώπη. Τώρα, σειρά παίρνουν και τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη που έχουν αποφασίσει να πλήξουν την ρωσική οικονομία καταθέτοντας τις πληρωμές για το ρωσικό φυσικό αέριο σε μπλοκαρισμένους λογαριασμούς της Ρωσίας και όχι σε ρούβλια που ζήτησε ο Πούτιν, ώστε να μπορεί να εισπράξει η Ρωσία την αμοιβή της για το φυσικό αέριο που πουλά στην Ευρώπη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *