Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Πανικός! Αποκολλήθηκε παράθυρο αεροσκάφους στην απογείωση

Share

Πανικός επικράτησε μέσα σε αεροσκάφος στις Η.Π.Α. κατά την απογείωσή του. Αιτία; Αποκολλήθηκε ένα παράθυρο!

Αναγκαστική προσγείωση έκανε αεροσκάφος της Alaska Airlines, ελάχιστα λεπτά με την απογείωσή του από το αεροδρόμιο στο Όρεγκον των ΗΠΑ, καθώς αποκολλήθηκε παράθυρο.

Όλοι οι 177 επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο στον λίγο χρόνο που διήρκεσε η περιπέτειά τους προκλήθηκε ευλόγως πανικός.

Σύμφωνα με την εταιρεία Alaska Airlines, το Boeing 737 Max 9 της εταιρείας που έκανε την πτήση 1282 με προορισμό το Οντάριο της Καλιφόρνιας, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Πόρτλαντ στις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας (7 μ.μ. τοπική ώρα).

Ωστόσο, αναγκάστηκε να επιστρέψει σχεδόν αμέσως στο αεροδρόμιο, καθώς «το πλήρωμα ενημέρωσε για πρόβλημα στην πίεση» της καμπίνας, αφότου αποκολλήθηκε το παράθυρο.

 

Πάντως, σύμφωνα με τις εικόνες που διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα παράθυρο του αεροσκάφους και ένα κομμάτι του κήτους αποκολλήθηκαν ενώ στην καμπίνα έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου.

Οι επιβάτες περιγράφουν με δραματικό τρόπο όσα έζησα. Σύμφωνα με τον Κάιλ Ρίνκερ, που μίλησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, «το πάνελ του παραθύρου αποκολλήθηκε και το συνειδητοποίησα όταν έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου». Η Βι Νγκουγιέν δήλωσε στους The New York Times ότι την ξύπνησε ένας δυνατός ήχος. «Άνοιξα τα μάτια μου και το πρώτο πράγμα που είδα ήταν η μάσκα οξυγόνου μπροστά μου», εξήγησε. «Κοίταξα προς τα αριστερά και το πλάγιο πάνελ είχε φύγει. Σκέφτηκα πως θα πεθάνω».

Νεότερη ενημέρωση

Σοκ! Η Alaska Airlines καθηλώνει όλα τα Boeing 737 Max

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις