Το έργο ξεκίνησε η Βάρδα θα ξαναπλημμυρίσει

Φωτογραφίες! Πολλές φωτογραφίες σήμερα στη Βάρδα του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Ο λόγος; Ξεκινούν (επιτέλους) οι εργασίες για την δημιουργία ενός Open Mall.  Έτσι, ο Δήμαρχος με τους συνεργάτες του φωτογραφήθηκαν μπροστά στα σπασμένα πεζοδρόμια,που θα τα ξαναφτιάξουν.

Γιατί ουσιαστικά το έργο του Open Mall είναι περίπου αυτό. Ανάπλαση των πεζοδρομίων και του χώρου δίπλα από τα καταστήματα της Βάρδας. Στις πανηγυρικές δηλώσεις της Δημοτικής Αρχής Ανδραβίδας – Κυλλήνης βέβαια, δεν διαβάσαμε κάτι για τις πλημμύρες, που επανειλημμένα φέτος ταλαιπώρησαν τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της Βάρδας.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν όλα αυτά τα ωραία έργα ανάπλασης θα πλημμυρίσουν με την πρώτη δυνατή βροχή…

Για το έργο αλλά και για αυτά που χρειάζονται να γίνουν ώστε να μην πλημμυρίζουν με μια δυνατή βροχή, μπορείτε να ακούσετε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο protagonistes,tv ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Βάρδας – Βουπρασίας κ. Ανδρέας Τσίρος.

 

 

Στη συνέχεια διαβάστε το Δελτίο Τύπου που δημοσίευσε ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και θα καταλάβετε γιατί γράφουμε αυτά που γράφουμε…

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το Ανοιχτό Κέντρου Εμπορίου (Open Mall)

Ακόμα πιο όμορφη και φιλική στον πολίτη η Βάρδα

Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: «Αλλάζει η εικόνα της πόλης»

 

Μετά την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Βάρδας με την ασφαλτόστρωση των οδών Αρχ. Ολυμπίας και Αγ. Νικολάου, ένα ακόμα μεγάλο έργο έρχεται να αλλάξει πρόσωπο στην πόλη. Το πρώτο από τα έργα που προβλέπονται στο πλαίσιο του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) της Βάρδας ξεκίνησε!

Ένα έργο προϋπολογισμού 578.043,22 ευρώ, που, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, «θα αλλάξει την εικόνα όλου του κέντρου,αλλά και όλης της Βάρδας, θα προσελκύσει και επενδύσεις και θα κάνει την πόλη πιο ανταγωνιστική, πιο όμορφη και πιο φιλική στον πολίτη».

Οι εργασίες ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν περίπου έξι μήνες. Το έργο αφορά αναπλάσεις κεντρικών οδών, με αύξηση των πεζοδρομίων έτσι ώστε να υπάρχει πιο άνετη κίνηση. Ταυτόχρονα, μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργηθούν νέες θέσεις πάρκινγκ έτσι ώστε να αναπληρωθούν όσες χάνονται από την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων.

 

Γ. Λέντζας: «Παρεμβάσεις σε όλες τις πόλεις και σε όλα τα χωριά»

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: «Το έργο αφορά επίσης σε ηλεκτροφωτισμό και πεζοδρομήσεις οδών, ενώ επίσης έχουμε έργα τα οποία αφορούν στην αποστράγγιση τόσο των βρόχινων υδάτων. Σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και με τον Εμπορικό Σύλλογο της Βάρδας που πάλεψε για αυτό το έργο από το 2017 σιγά-σιγά θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά έτσι ώστε να ομορφύνουμε αυτή την περιοχή. Μέλημα της δημοτικής αρχής είναι να γίνουν παρεμβάσεις σε όλες τις πόλεις και σε όλα τα χωριά, τα έργα πρέπει να γίνονται σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας έτσι ώστε να μπορούμε να μιλάμε για μια ισόρροπη κατάσταση».

 

Π. Παναγόπουλος: «Η Βάρδα αλλάζει πρόσωπο»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βάρδας Παναγιώτης Παναγόπουλος, δήλωσε: «Πλέον η Βάρδα αλλάζει πρόσωπο. Η Βάρδα γίνεται μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, πλέον γίνεται ένα μεγάλο, δυνατό εμπορικό κέντρο, ανταγωνιστικό καθώς και πιο προσιτό, προσβάσιμο στον πολίτη, στο άτομο με ειδικές κινητικές ανάγκες, στη μητέρα με το καρότσι, πλέον μπορούν όλοι να περπατάνε χωρίς κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα. Είναι ένα έργο που θα επιφέρει ομορφιά στην πόλη καθώς και έσοδα γιατί γίνεται πιο ανταγωνιστική η Βάρδα επαγγελματικά και αναμένουμε την εξέλιξη και την πορεία μέχρι την ολοκλήρωση των έργων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *