Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Παναγιώτης Ιωαννίδης: «Η Υπερπολύτιμη Γη της Ηλείας και οι Θησαυροί της» Μέρος Γ΄

Share

Παναγιώτης Ιωαννίδης: «Η Υπερπολύτιμη Γη της Ηλείας και οι Θησαυροί της» Μέρος Γ΄

ΕΛΑΙΟΝ.

ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝAΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΝ;

Γνωρίζουμε από την Ελληνική Μυθολογία ότι κατά την περίοδο που κτιζόταν η πόλη των Αθηνών και πρώτος βασιλιάς της ήταν ο Κέκρωψ, οι κάτοικοι της αναζητούσαν όνομα για την πόλη τους.

Σύμφωνα με τον αρχαίο μύθο, η Αθηνά και ο Ποσειδών διεκδικούσαν την πόλη. Πήγαν λοιπόν στον Κέκροπα που επέβλεπε το κτίσιμο της πόλης και του πρότειναν τα δώρα τους.

του Παναγιώτη Ιωαννίδη

Ο Ποσειδών χτύπησε με δύναμη την τρίαινα πάνω στο βράχο.

Ευθύς δημιουργήθηκε μια πηγή και ξεπήδησε αλμυρό νερό.

Η Αθηνά, η θεά της σοφίας και ζήτησε κι αυτή να της προσφερθεί η πόλη και να πάρει το όνομά της.

«Αν το κάνεις, είπε στον Κέκροπα, αι Αθήναι θα γίνουν η πόλη της ομορφιάς και της γνώσης. Θα ανθίσουν οι τέχνες, τα γράμματα και οι επιστήμες!»

Χτύπησε με το ακόντιό της το βράχο και φύτρωσε μια ελιά, φορτωμένη με καρπούς.

Οι κάτοικοι θεώρησαν την ΕΛΑΙΑ ως προτιμότερο δώρο και την υιοθέτησαν.

Το «χρυσό υγρό» κατά τον Όμηρο, «μεγάλο θεραπευτή» κατά τον Ιπποκράτ,η ενώ ο Αριστοτέλης θεωρούσε την καλλιέργεια της ελιάς επιστήμη, στην περίοδο της Αρχαιότητας δεν θεωρείτο ως απλή τροφή αλλά αποτελούσε σύμβολο υγείας, δύναμης και φάρμακο.

Ένα κλαδί αγριελιάς σε μορφή στεφανιού-ο κότινος- ήταν το βραβείο που απένειμαν στους νικητές των Αρχαίων Ολυμπιακών αγώνων στην Ολυμπία και σύμφωνα με το μύθο αυτό προέρχονταν από την ελιά που είχε φυτέψει ο ίδιος ο Ηρακλής εκεί.

Τι μας αποκαλύπτει η Βιοχημεία…

Στον Νομό Ηλείας καλλιεργείται η Ελαία για τον καρπό και ελαιόλαδο της.

Η Επιστήμη της Βιοχημείας έχει αποκαλύψει ότι το ελαιόλαδο περιέχει μοναδικές ουσίες απαραίτητες για την δημιουργία και την εξέλιξη της ανθρώπινης διάνοιας.

Η σχετική έρευνα έδειξε ότι για την δημιουργία ενός εξελιγμένου εγκεφάλου που θα διεκπεραιώνει πνευματικές λειτουργίες, όπως π.χ. η ομιλία μιας εξελιγμένης γλώσσας, δύο είναι οι κύριοι παράγοντες.

Η ταχύτητα του νευρικού παλμού / σήματος που μεταδίδεται μέσω των ειδικών εγκεφαλικών κυττάρων και η συχνότητα αυτού του παλμού.

Συγκλονιστική ήταν η ανακάλυψη ότι η ταχύτητα μετάδοσης του νευρικού παλμού κυμαίνεται από 30m/sec στα κατώτερα είδη, μέχρι 90m/sec στα ανώτερα θηλαστικά και τον άνθρωπο.

Αυτή η μεγαλύτερη ταχύτητα είναι δυνατή επειδή οι νευροάξονες των θηλαστικών είναι μονωμένοι με ΜΥΕΛΙΝΗ, που συντίθεται από τον οργανισμό όταν αυτός κι καταναλώνει κυρίως πρωτεϊνες, προερχόμενες από κρέας.

Πιο ειδικά όμως, επειδή Η ΜΥΕΛΗΝΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΛΑΙΌΛΑΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ , δίνει την δυνατότητα στον νευροδιαβιβαστικό παλμό να φτάσει ταχύτητα 120-150m/sec!

Τέτοια επίπεδα ταχύτητας είναι απαραίτητα για την ομιλία και εξέλιξη μιας γλώσσας όπως η
ΕΛΛΗΝΙΚΗ, και μόνο με αυτήν την προϋπόθεση μπορεί να ομιληθεί και κατανοηθεί πλήρως από τον ανθρώπινο εγκέφαλο μια τέτοια γλώσσα.

Αλλά και αντίστροφα, μόνον έτσι μπορεί να επηρεάσει τον ίδιο τον εγκέφαλο καινά του δημιουργήσει νέες συνάψεις, ώστε αυτός ο κύκλος να να είναι συνεχής και ανατροφοδοτούμενος.

Ο δεύτερος παράγοντας/προϋπόθεση για την δημιουργία και την εξέλιξη μιας ανώτερης γλώσσας είναι η συχνότητα του νευρικού παλμού, δηλαδή η επαναληπτικότητα του εντός ορισμένου χρόνου (επανάληψη του παλμού μεταξύ 0,001εως 0,005sec.)

Για την ομιλία της ελληνικής γλώσσας οι απαιτήσεις διεκπεραίωσης χιλιάδων νευρωνικών διαβιβάσεων ανά sec είναι πολύ μεγαλύτερες από άλλες.

Προς τούτο είναι απαραίτητη η Έλληνική Διατροφή με κύρια χρήση ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ώστε να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για υψηλές ταχύτητες και συχνότητες στις δομές του εγκεφάλου. (Πηγή, Τρίτο Μάτι, τεύχος 121 Μάρτιος 2004, από το άρθρο του Μ. Γρηγορίου, Το τρομερό μυστικό του Δώρου της Θεάς της Σοφίας).

Οι χρόνιες πρακτικές πολιτικών κυβερνήσεων στην πατρίδα μας, προσπαθούν να εμποδίσουν την Ελληνική Γλώσσα να ομιλείται σωστά.

Αυτό έχει ως συνέπεια οι εγκέφαλοι των φορέων να χάνουν το πλεονέκτημα της εκγύμνασης τους από ένα τόσο εξελιγμένο σύστημα παραγωγής ευφυίας.

Θυμηθείτε πόσα χρήματα έχει επενδύσει έτη πολλά η ΕΕ στη χώρα μας για την εκρίζωση ελαιοδένδρων με προγράμματά της.

Αλλά και οι φορείς που διαμορφώνουν – μειώνουν τις τιμές του παραγόμενου ελαιολάδου στη χώρα μας πιέζουν και φέρνουν σε απόγνωση τους παραγωγούς μας, που εξαναγκάζονται να σταματήσουν την συλλογή ελαιοκάρπων λόγω υψηλού κόστους παραγωγής.

Αναρωτηθήκατε, γιατί οι Κινέζοι αγοράζουν μεγάλες εκτάσεις με ελαιόδενδρα και ελαιοτριβεία και στην Ηλεία;

Ο Σεϊχης Ταχνούν μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναϊάν, τον τελευταίο καιρό επενδύει σε χιλιάδες στρέμματα με ελαιόδενδρα στην Πελοπόννησο, στη Στερεά Ελλάδα, στην Κρήτη και σε μία μονάδα τυποποίησης στην Ηλεία.

Οι Κινέζοι κέρδισαν την πρώτη θέση σε ποιότητα πέρισυ παγκοσμίως, με το ΕΛΑΙΟΝ τους.

Το ελαιόδεντρο είναι βασικός παράγων παραγωγής, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΥΓΕΙΑΣ στον ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ.

Η πρόσφατη περίοδος ελαιοπαραγωγής στην Ευρώπη μειώθηκε δραματικά, λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών.

Και η Ελλάδα επλήγη επίσης. Η τιμή του ελαιόλαδου απογειώθηκε.

Απορώ πως οι νέοι μας εγκαταλείπουν την ελληνική επαρχία, ενώ πλήττονται από ανεργία και ανέχεια.

Γιατί δεν επιστρέφουν σε αυτήν, που μπορεί να τους προσφέρει μια αξιοπρεπή ζωή στη Φύση και με την καλλιέργεια της ΕΛΑΙΑΣ!

Οι κρίσεις, οι αποφάσεις, οι πράξεις για το μέλλον δικές σας.

Παναγιώτης Δ. Ιωαννίδης
Ποιητής, συγγραφέας, Πρεσβευτής της Ειρήνης, ερευνητής.

Διαβάστε άλλες δημοσιεύσεις του κ.Παναγιώτη Ιωαννίδη στο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις