Πάμε σε δεύτερες εκλογές

Το μήνυμα ότι θα πάμε σε δεύτερες εκλογές (25 Ιουνίου) και ότι δεν θα αξιοποιήσει τη διερευνητική εντολή που θα λάβει, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη δήλωσή του για το αποτέλεσμα των εκλογών, το οποίο φέρνει συντριπτικά πρώτη τη ΝΔ.

«Ο πολιτικός “σεισμός” εγκρίνει την πολιτική της αυτοδυναμίας» και «η ΝΔ έχει την έγκριση να κυβερνήσει αυτοδύναμη», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε με έμφαση: «Τα μαθηματικά της απλής αναλογικής παραπέμπουν σε πολιτικά παζάρια».

Είπε ακόμα:

«Τα δεδομένα της κάλπης είναι καταλυτικά. Έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει η ΝΔ αυτοδύναμη. Οι πολίτες το είπαν με εμφατικό τρόπο. Μας ζήτησαν όμως και μια κοινωνία με λιγότερες ανασφάλειες …

Η ενότητα νίκησε τον διχασμό. Αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη που μου αφήνει ένα τόσο εντυπωσιακό ποσοστό. Οι πολίτες θέλουν μια ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντας 4ετίας.

Πρώτος ξέρω πόση δουλειά έχουμε μπροστά μας. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μου από αύριο θα ακολουθήσω όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα. Η απλή αναλογική δίνει αδιέξοδο.

Η πατρίδα μας χρειάζεται έμπειρο χέρι στο τιμόνι. Αυτό δείχνει το αποτέλεσμα. Ο μόνος δρόμος είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση. Θα διανύσουμε τον νέο κύκλο που ανοίγει. Με τη γλώσσα της αλήθειας και τη διάθεση για αυτοκριτική.

Χωρίς αλαζονείες και χωρίς έπαρση. Με κινητήρια δύναμη το σχέδιο μας για την Ελλάδα του 2027.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Σε όσους δίστασαν να κάνουν το βήμα, τους λέω ότι τα μεγάλα βήματα τα κάνουν μόνο ισχυρές κυβερνήσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *