Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Παίρνει «φωτιά» η κρουαζιέρα! 44 νέα πλοία!

Share

Παίρνει «φωτιά» η κρουαζιέρα, με 44 νέα πλοία να έχουν προγραμματιστεί να ναυπηγηθούν και να ταξιδέψουν μέσα στην πενταετία!

Αυτή η πληροφορία από μόνη της είναι αρκετή να προϊδεάσει τον οποιοδήποτε αναγνώστη, για το τι πρόκειται να γίνει τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Ακόμα και τον μη σχετικό με τη ναυτιλία και την κρουαζιέρα. Καταλαβαίνει λοιπόν και ο πλέον άσχετος, ότι τα λιμάνια προορισμοί της κρουαζιέρας (όπως το Κατάκολο) θα πρέπει ΑΜΕΣΩΣ να επενδύσουν σε υποδομές.

Αλλιώς κινδυνεύουν να χάσουν πακτωλό χρημάτων από έσοδα, τα οποία δεν θα έρθουν ποτέ στις τσέπες της τοπικής κοινωνίας….

Η επένδυση σε 44 «πράσινα» πλοία υπολογίζεται πως θα ανεβάσει το συνολικό ύψος των επενδύσεων στον κλάδο στα 62 δισ. δολ. από το 2019, σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA).

Τα στοιχεία του Βιβλίου Παραγγελιών του 2023 δείχνουν ότι από τα νέα πλοία, τα 25 θα είναι με καύσιμο Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG) και τα επτά με δυνατότητα χρήσης μεθανόλης, αντιπροσωπεύοντας μια επένδυση σε νέες τεχνολογίες κινητήρων που θα επιταχύνουν τη θαλάσσια μετάβαση προς ένα μέλλον καυσίμων χαμηλών έως μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Όλες αυτές τις πληροφορίες αλλά και πολύ περισσότερες μπορείτε (και σας προτρέπουμε) να διαβάσετε στο αναλυτικό ρεπορτάζ του κ. Λάμπρου Καραγεώργου με ένα κλικ εδώ.

Εμείς στο papafotis.gr θα σας θυμίσουμε ότι σε 29 ημέρες έχουμε εκλογές.

Όσοι ΔΕΝ είναι ευχαριστημένοι με την κατάσταση που επικρατεί στο Κατάκολο και ΔΕΝ θέλουν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για άλλα πέντε χρόνια, είναι αποκλειστικά και μόνο στο χέρι τους!

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις