Δε. Σεπ 26th, 2022
ποταμός αίματος στην Ουκρανία

του  Δημήτρη Παπαφώτη

Η τραγωδία στην Ουκρανία με την ρωσική εισβολή να συνεχίζεται! Σήμερα τα ξημερώματα εξελίχθηκε άλλο ένα «λουτρό αίματος» με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες μόλις σε λίγες ώρες, στα νότια της χώρας, στα περίχωρα της πόλης Χερσώνα.

Μια μεγάλη προσπάθεια αντεπίθεσης από τον Ουκρανικό Στρατό οδήγησε σε μεγάλη αιματοχυσία. Οι Ρώσοι και πάλι (όπως στα μέσα Ιουλίου) τους περίμεναν με το υπεράριθμο για τόσο μικρή έκταση πυροβολικό τους, εξαϋλώνοντας σε λίγες ώρες δεκάδες άρματα μάχης, κάθε είδους τεθωρακισμένο ουκρανικό όχημα και αρκετές εκατοντάδες Ουκρανούς στρατιωτικούς…

Η επίθεση εκτυλίχθηκε σε τρία μέτωπα με αντιπερισπασμό στα βόρεια της πόλης, ενώ η βασική επιθετική προσπάθεια εκδηλώθηκε στα νοτιοδυτικά της Χερσώνας.

Στην αρχή οι Ουκρανοί κατέλαβαν 5 χωριά και έφτασαν πολύ κοντά στον στόχο τους. Μετά ακολούθησε η ρωσική αντεπίθεση που ανακατέλαβε τα 3 από τα 5 χωριά.

Πληροφορίες αναφέρουν για πυροβολισμούς στα πρώτα σπίτια της πόλης αλλά είναι πολύ νωρίς για να επιβεβαιωθεί.

Οι Ουκρανοί χρειάζονται απελπισμένα μια στρατιωτική επιτυχία, για να έχουν κάτι να διαπραγματευτούν με τους Ρώσους. Είναι φανερό ότι οι αντοχές της Ουκρανίας αλλά και της Ευρώπης που την υποστηρίζει, μειώνονται συνεχώς καθώς ο «στρατηγός χειμώνας» πλησιάζει απειλητικά τις διψασμένες για ενέργεια ευρωπαϊκές πρωτεύουσες…

Οι δυο επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την εξέλιξη του Ουκρανικού. Οι Ουκρανοί δεν έχουν το περιθώριο για άλλη μια στρατιωτική πανωλεθρία. Δεν τους έχουν απομείνει αξιόμαχες στρατιωτικές μονάδες. Ο Ζελένσκι, αντίθετα με τις συμβουλές των Ουκρανών  Στρατηγών, προτίμησε να τις θυσιάσει σε ένα πόλεμο φθοράς των Ρώσων.

 

Νεοτερη Ενημερωση    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου η αντεπίθεση των Ουκρανών απέτυχε. Οι απώλειες που τους προκάλεσαν οι ρωσικές δυνάμεις είναι

Τέσσερα πολεμικά αεροσκάφη 2 Su25, 1 Su24 και 1 MiG29

τρία μεταφορικά ελικόπτερα Μi8

63 άρματα μάχης

59 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης

48 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού

και 14 πυροβόλα.

Δείτε το σχετικό video

 

Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί έχουν απαγορεύσει την δημοσίευση κάθε είδους ενημέρωσης για το πως εξελίσσονται οι μάχες αλλά διαρρέουν στα ΜΜΕ ότι έχουν κάνει «σημαντική πρόοδο» για την ανακατάληψη της Χερσώνας.

 

του  Δημήτρη Παπαφώτη

Με πηγές από τον Διεθνή Τύπο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.