Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Ουκρανία: 80 χρόνια μετά οι “Γερμανοί ξανάρχονται”

Share

Κι όμως… Οι Γερμανοί ξανάρχονται στην Ουκρανία 80 χρόνια μετά την “οριστική” συντριβή τους! Μόνο αυτό μπορούμε να σχολιάσουμε στο άκουσμα της είδησης, πως τελικά συμφώνησε η Γερμανία να στείλει βαρέα όπλα και τεθωρακισμένα στην Ουκρανία. Οι Γερμανοί, που πρόσφατα αποφάσισαν να επανεξοπλιστούν όπως στην δεκαετία του 1930, ανακοίνωσαν πως θα στείλουν τα ιδιαιτέρως φονικά αντιαεροπορικά Gepard (γατόπαρδος).

Πρόκειται για παλαιάς κατασκευής τεθωρακισμένα (όπως αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία) τα οποία έχουν αποσυρθεί από τις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις για λόγους εξοικονόμησης κονδυλίων. Διαθέτουν δικό τους ραντάρ για τον εντοπισμό σε σχετικά μικρές αποστάσεις ελικοπτέρων και κάθε είδους ιπτάμενης κατασκευής, όπως τα drones.

Διαθέτουν επίσης, δύο πανίσχυρα πυροβόλα των 35χιλιοστών. Εκτός απότα ελικόπτερα και drones που θα έχουν σαν κύρια αποστολή να καταρρίπτουν, θα μπορούν να εξουδετερώσουν και κάθε είδους τεθωρακισμένο που διαθέτουν οι Ρώσοι, εκτός από τα άρματα μάχης T-72.

Ο Στρατός της Γερμανίας δεν χρησιμοποιεί πλέον τα οχήματα, αλλά το μοντέλο χρησιμοποιείται στη Βραζιλία, την Ιορδανία, το Κατάρ και τη Ρουμανία. Στη Βραζιλία, από όπου και η φωτογραφία, τέτοια οχήματα έχουν χρησιμοποιηθεί για την άμυνα των γηπέδων ποδοσφαίρου από πιθανές επιθέσεις με drones κατά τη διάρκεια διεθνών τουρνουά.

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις