Εκλογές την άνοιξη!

«Οι εκλογές θα γίνουν την Άνοιξη και ουσιαστικά θα γίνουν σε ένα χρονικό σημείο που θα έχουμε εξαντλήσει την τετραετία», είπε ο Πρωθυπουργός πριν λίγη ώρα στον Έβρο.

Πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι η κυβέρνηση θα ενδώσει στον δημοσκοπικό πειρασμό και το διέψευδα κατηγορηματικά.

Ουδέποτε επιδίωξα τοξικό κλίμα. Οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για πόλωση ένταση και ρητορική που παραπέμπει σε εποχές μνημονίων.

Εμείς θα μιλάμε γι’ αυτά που έχουμε κάνει και που θέλουμε να κάνουμε.

Το εξηγώ αυτό γιατί στην αντιπολίτευση αυτό ξέρουν μόνο να κάνουν καλά. Να παίζουν αυτό το παιχνίδι αλλά μου έχει κάνει εντύπωση η πλήρης ένδεια προτάσεων για το μέλλον της χώρας και αυτό θα το κατανοήσουν οι πολίτες.

Εκλογές την άνοιξη

Εμείς έχουμε 3,5 χρόνια θητείας στην πλάτη μας.

Έχουμε αντιμετωπίσει κρίσεις με αποτελεσματικότητα και με αξιοπιστία και μπορώ να κοιτάξω του πολίτες στα μάτια και να πω ότι αυτά που είπα τα υλοποίησα», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Κάθε εκλογή είναι και μια δοκιμασία και μια αξιολόγηση της κυβέρνησης. Ο λόγος που θα είναι διπλές είναι η απλή αναλογική. Ήξεραν ότι θα χάσουν τις εκλογές. Εξελέγη με την ενισχυμένη, αλλά τότε δεν τον ενοχλούσε. Προφανώς βολευόταν τότε. Δυσαρέσκεια μπορεί πάντα να εκφραστεί. Υπάρχει νευρικότητα και εκνευρισμός από την εισαγόμενη κρίση και ακρίβεια. Αλλά οι πολίτες πιστώνουν στην κυβέρνηση ότι υψώνει αναχώματα. Είχαν γίνει προβλέψεις για έναν καταστροφικό χειμώνα. Δεν είδα καταστροφικό χειμώνα και δεν βλέπω. Η αγορά στις γιορτές κινήθηκε καλά. Μας βοήθησε και ο καιρός αλλά η κυβέρνηση έχει ξοδέψει πολλά δις για να στηρίξει την κοινωνία. Η πρώτη κάλπη είναι η κρίσιμη. Αυτή θα στείλει μηνύματα για το ποιος θα κυβερνήσεις και η δεύτερη θα επικυρώσει το αποτέλεσμα της πρώτης».

Σχετικά με την υποψηφιότητά του ανέφερε τα εξής: «Επιλέγω να είμαι υποψήφιος στον Έβρο για λόγους εθνικούς. Ο Έβρος βρέθηκε και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αναπτυξιακών προκλήσεων. Η υποψηφιότητά μου στον Έβρο στέλνει μήνυμα».

Τον λόγο για τον οποίο ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης εξήγησε ο πρωθυπουργός: «Έκανα μια δήλωση μετά τον θάνατο του τέως και τοποθετήθηκα με σαφήνεια για το θέμα αυτό ότι δηλαδή κλείνει ο κύκλος ενός κεφαλαίου που είχε κλείσει με το δημοψήφισμα. Δεν βλέπω ιδιαίτερες εντάσεις, αλλά μια ενδιαφέρουσα αναμόχλευση του ρόλου του ιστορικού ρόλου του Κωνσταντίνου και θα είναι χρήσιμο ιδιαίτερα για τις νέες γενιές. Η κυβέρνηση πήρε μια απόφαση που πιστεύω ότι είναι σωστή. Ο τέως υπήρξε αρχηγός κράτους του βασιλείου της Ελλάδας που δεν υπάρχει μια. Θα κηδευτεί με την μεγαλοπρέπεια και το τελετουργικό που του αντιστοιχεί. Θα ενθάρρυνα όλους η αναμόχλευση της ιστορίας να γίνεται χωρίς εντάσεις και προσπάθεια πολιτικοποίησης ενός ζητήματος που θα κριθεί από την ιστορία».

Για τα ελληνοτουρκικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τα εξής: «Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε θερμό επεισόδιο. Ανησυχώ για την εντεινόμενη ρητορική. Λέω στην Τουρκία ότι η εργαλειοποίηση της έντασης δεν είναι στην σωστή κατεύθυνση, Όσο ενισχύουμε τα σύνορα τόσο διατεθειμένοι είμαστε να καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου για να λύσουμε τη μια και μόνη διαφορά. Και ελπίζω να έχουμε δει το κρεσέντο της ρητορικής έντασης για όλα αυτά που έχουμε ακούσει περί αφίξεως τα βράδια στην Ελλάδα. Πιστεύω θα πέσουν οι τόνοι θα έχουμε εκλογές την ίδια χρονική περίοδο και μπορεί να είναι και καλό. Οι κυβερνήσεις θα προκύψουν ταυτόχρονα, αλλά η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις ούτε και χρειάζεται την έγκριση κανενός για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και αποτρεπτικών έργων όπως ο φράχτης. Δεν χρειαζόμαστε την έγκριση κανενός. Και επειδή η ΕΕ δεν θα μας χρηματοδοτήσει θα το κάνουμε με δικούς μας πόρους».

Σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές ο πρωθυπουργός είπε: «Οι ροές στον Έβρο είναι μειωμένες κατά 80%. Θυμάστε τι συνέβαινε στο παρελθόν. Η πολιτική μας έχει φέρει αποτελέσματα και έχει τσακίσει τα απάνθρωπα δίκτυα. Αυτοί δεν δρουν μόνοι τους. Εχουν συνεργάτες στην Ελλάδα. Κάποιες ΜΚΟ και μέσα που είναι οι φυσικοί συνεργοί εκείνων που διακινούν παράνομα κατατρεγμένους ανθρώπους και η ιστορία της μικρής Μαρίας είναι ενδεικτική. Είμαι εξοργισμένος με αυτή την ιστορία.

Θυμάμαι την πίεση στην χώρα τα πρωτοσέλιδα στο εξωτερικό για μια χώρα που παρατάει μικρά παιδιά να πεθάνουν και τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν όλο κατασκεύασμα. Ήταν όλο ένα ψέμα το οποίο αναπαρήχθη και δυστυχώς και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Και δεν έχει ζητήσει ακόμα μια συγνώμη και στελέχη της αναπαράγουν αυτή την ρητορική και αγγίζει αυτό τα όρια της εθνικής μειοδοσίας. Δεν μπορώ να δεχτώ να διασύρεται η χώρα από ψεύτικα δημοσιεύματα από fake news και κάποιοι να βρίσκουν συμμάχους εντός της Ελλάδας».

πηγή

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *