Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Ομολόγησε ο ισλαμιστής δολοφόνος του καθηγητή

Share

Ομολόγησε ο ισλαμιστής δολοφόνος του καθηγητή.

Τον σκότωσε επειδή συμβόλιζε τη Γαλλία!

Οι γαλλικές εφημερίδες δημοσίευσαν την ομολογία του ισλαμιστή δράστη της επίθεσης σε σχολείο τον Οκτώβριο.

Σε αυτήν, ο δράστης παραδέχεται ανοιχτά το μίσος του για τις «αξίες των απίστων».

Ο ισλαμιστής δράστης που δολοφόνησε πέρυσι έναν δάσκαλο στο Αράς της βόρειας Γαλλίας αρνήθηκε να προβεί σε ολοκληρωμένη ομολογία.

Ο 20χρονος Μοχάμεντ Μογκουτσκόφ δήλωσε στις διωκτικές αρχές τον Νοέμβριο ότι σκότωσε τον 57χρονο Γάλλο δάσκαλο Ντομινίκ Μπερνάρ επειδή ο τελευταίος μετέφερε «το πάθος, την αγάπη και την προσήλωσή του» στη Γαλλική Δημοκρατία μέσω της επιλογής του θέματος.

Καθώς έτσι εκπροσωπούσε τις αξίες των αλλόθρησκων, ο Μογκουτσκόφ τον είχε επιλέξει ως στόχο του, αναφέρει η εφημερίδα Le Parisien.

Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι ήταν μαθητής του Μπερνάρ για ένα χρόνο. Δεν υπήρχαν προσωπικές συγκρούσεις. «Ήταν προσχεδιασμένο. Το όπλο, η ημέρα, ο τόπος και ο στόχος ήταν σκόπιμα», τόνισε ο ισλαμιστής σε αξιωματούχο των διωκτικών αρχών. Εξακολουθεί να μην έχει μετανιώσει για το αδίκημα.

«Ημέρα της τζιχάντ»

Ο Μογκουτσκόφ είχε εισέλθει στο πρώην σχολείο του στις 13 Οκτωβρίου και με μαχαίρι τραυμάτισε τρία άτομα και σκότωσε τον Γάλλο καθηγητή Ντομινίκ Μπερνάρ. Προηγουμένως είχε καταγράψει ένα βίντεο στο κινητό του τηλέφωνο στο οποίο ανακοίνωνε ότι είχε φτάσει η «ημέρα της τζιχάντ». Δήλωσε επίσης την πίστη του στην ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Προφανώς, ένας μικρότερος αδελφός του τον υποστήριζε κατά την προετοιμασία της επίθεσης και εξασκούνταν μαζί του στον χειρισμό μαχαιριών. Ένας ξάδελφος του δράστη φέρεται επίσης να γνώριζε για τα σχέδια της επίθεσής του και να τα αγνόησε, αναφέρει η New York Post. Και οι δύο βρίσκονται τώρα υπό κράτηση.

Ο Μογκουτσκόφ έχει ρωσική υπηκοότητα και ανήκει στην εθνότητα των Ινγκουσών. Η οικογένειά του μετανάστευσε στη Γαλλία όταν ήταν περίπου πέντε ετών. Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες φαίνεται ότι τον είχαν αξιολογήσει εσωτερικά ως ριζοσπαστικό ισλαμιστή, αλλά δεν είχαν γνώση των σχεδίων επίθεσης.

Junge Freiheit

Πηγή: NewsFireGR

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις