Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Οικονόμου: «Έχει κατονομαστεί το πρόσωπο»

Share

“Έχει κατονομαστεί το πρόσωπο που διέταξε την επίθεση”.

Αποκάλυψη έκανε ο Γιάννης Οικονόμου αναφορικά με την εξέλιξη των ερευνών για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι “θα υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις πέρα από αυτή του 18χρονου. Ο άνθρωπος που τους προμήθευσε με φωτοβολίδες, πέτρες και ξύλα έχει κατονομαστεί και όλα τα στοιχεία που έχουν οι Αρχές στη διάθεσή τους αξιοποιούνται”.

Οικονόμου: «Έχει κατονομαστεί το πρόσωπο»

“Θα έχουμε συλλήψεις, δεν θα μείνουμε μόνη στη συγκεκριμένη σύλληψη του καθ ομολογία δράστη. Υπάρχει πλήθος στοιχείων. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να φτάσουμε στον καθοδηγητή,. Έχει κατονομαστεί από το δράστη άνθρωπος που παρακίνησε τα μέλη αυτής της συμμορίας να βγουν από την εξέδρα και να επιτεθούν τους αστυνομικούς. Είναι ο άνθρωπος που εφοδίασε με όπλα, φωτοβολίδες ξύλα πέτρες τα οποία είχε κρύψει σε χώρο εκτός γηπέδου” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: “Αναζητούμε τον άνθρωπο αυτό αξιοποιώντας με βάση πληροφορίες και αξιοποιώντας μια σειρά από στοιχεία. Υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη”, τόνισε.

Ακρωτηρίασαν το πόδι του 31χρονου αστυνομικού

Σε ακρωτηριασμό του ενός ποδιού του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε από τη ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη, προχώρησαν οι γιατροί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Ο αστυνομικός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και παραμένει διασωληνωμένος με μηχανική υποστήριξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί της Τρίτης, οι γιατροί επιχείρησαν να μειώσουν τα φάρμακα που χορηγούσαν για την πηκτικότητα του αίματος και, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, έδειξε να ανταποκρίνεται θετική ή τουλάχιστον να μην παρουσιάζει επιδείνωση η υγεία του.

Εφόσον σταθεροποιηθεί περαιτέρω η κατάσταση της υγείας του, θα βγει σταδιακά από την καταστολή προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει υποστεί εγκεφαλικές βλάβες ή ζημιές στα ζωτικά του όργανα από την ακατάσχετη αιμορραγία και τα βαρύτατα τραύματα που υπέστη.
Η επίσημη ενημέρωση από το νοσοκομείο

Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς.

Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις