Εκλογές στο Ισραήλ με ελληνικό ενδιαφέρον

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη στο Ισραήλ, που αφορά άμεσα τα εθνικά μας συμφέροντα. Πρόωρες εκλογές προκηρύχθηκαν στο Ισραήλ, αφού ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναφτάλι Μπένετ, και ο υπουργός Εξωτερικών, Γιαΐρ Λαπίντ, συμφώνησαν να διαλύσουν το κοινοβούλιο.

Καθήκοντα πρωθυπουργού του Ισραήλ για να οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες εκλογές θα αναλάβει ο Γιαΐρ Λαπίντ, όπως αποκάλυψε ένας Ισραηλινός αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί ψηφοφορία στο κοινοβούλιο. Στη συνέχεια ο Λαπίντ θα αναλάβει την πρωθυπουργία.

Με βάση τη συμφωνία για την εναλλαγή στην πρωθυπουργία, στην οποία κατέληξαν πέρσι τον Μάιο, ο Μπένετ θα παρέμενε πρωθυπουργός μέχρι τον Αύγουστο του 2023, οπότε θα παρέδιδε την εξουσία στον Λαπίντ για την επόμενη διετία.

 

Άμεσο ενδιαφέρον για την Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Η στρατηγική προσέγγιση με το Ισραήλ τα τελευταία χρόνια, μόνο καλό έχει κάνει στην εξωτερική μας πολιτική.

Το πιθανό αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι να γίνει ξανά πρωθυπουργός ο Νετανιάχου. Αυτό συμφέρει την Ελλάδα επειδή ο πρώην πρωθυπουργός είναι εκείνος που πλησίασε την Ελλάδα για να πολεμήσει ένα μεγάλο εχθρό του Ισραήλ. Την Τουρκία.

Ο Νετανιάχου ήταν ο μεγάλος υπερασπιστής του προγράμματος East Med, το οποίο προσπάθησαν κάποιοι σε ΗΠΑ και Ισραήλ να ακυρώσουν, αμέσως μόλις έχασε την πρωθυπουργία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *