Οι λόγοι που οδηγούν σε εκλογές 9 Απριλίου

Τους λόγους που οδηγούν σε εκλογές στις 9 Απριλίου τον Πρωθυπουργό, προσπαθεί να ανιχνεύσει και να αναλύσει το ακόλουθο άρθρο από το avgi.gr

Οδηγούν σε εκλογές στις 9 Απριλίου

Την 9η Απριλίου κυκλώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ημερολόγιό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, δείχνοντας να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μια απόφαση πλήρους εξάντλησης της τετραετίας μόνο φθορά θα συσσώρευε για την κυβέρνηση.

Ήδη ισχυρούς πονοκεφάλους προκαλούν στα μέλη του στενού πρωθυπουργικού πυρήνα οι πρωτοβουλίες και οι δραστηριότητες που ξεδιπλώνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να πέσει φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών και στις αιτίες υποχώρησης του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να προηγηθούν οι εκλογές της έκδοσης του πορίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις παράνομες παρακολουθήσεις.

Το πόρισμα αναμένεται στα μέσα Απριλίου.

Το ρίσκο της επιμήκυνσης

Επιπλέον, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ο Κ. Μητσοτάκης διαπιστώνει ότι φθίνει η δημοσκοπική υπεροχή της Ν.Δ. και θα αποφύγει να πάρει το ρίσκο της επιμήκυνσης της κυβερνητικής θητείας μέχρι τον Μάιο.

Ο πρωθυπουργός άλλωστε κατέστησε σαφή προχθές την αδυναμία-απροθυμία του να προβεί σε κινήσεις ανάσχεσης της κυβερνητικής φθοράς.

Αφενός απέκλεισε το ενδεχόμενο προώθησης νέου πακέτου στήριξης των πολιτών επικαλούμενος την εξάντληση των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Αφετέρου έκλεισε κατηγορηματικά την πόρτα στην προοπτική μιας νομοθετικής ρύθμισης για την αναστολή των πλειστηριασμών.

Είπε ότι «η λύση πρέπει να δίνεται από τον ίδιο τον δανειολήπτη στο πλαίσιο των οικονομικών του δυνατοτήτων».

Επανήλθε μάλιστα στη γραμμή ότι «το νομοθετικό πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ».

Προσπερνά το ότι την περίοδο της προηγούμενης κυβέρνησης υπήρχε πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Ψυχρολουσία για το άδειο καλάθι

Οι πρωθυπουργικές επισημάνσεις προκάλεσαν ψυχρολουσία στο στελεχιακό δυναμικό της Ν.Δ., που εισπράττει τις διαμαρτυρίες των πολιτών στο πλαίσιο των προεκλογικών περιοδειών που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Κ. Μητσοτάκης, άλλωστε, δεν έκρυψε στην προχθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη την ανησυχία του έναντι της προοπτικής αλλαγής των συσχετισμών στην κάλπη.

Υποστήριξε πως «ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει συγκρότηση κυβέρνησης ηττημένων».

Ο ισχυρισμός του μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αμφισβητήσει την αξιοπιστία τού εκλογικού αποτελέσματος πηγάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, από την εκτίμηση πως η Ν.Δ. δεν έχει εξασφαλίσει ένα άνετο δημοσκοπικό προβάδισμα.

«Αν πράγματι η παράταξη προηγείται 7-8 μονάδες στις μετρήσεις, δεν θα είχε λόγο ο πρόεδρος να προβεί σε μια τέτοια δήλωση για να συσπειρώσει το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» τονίζει στην ΑΥΓΗ πρώην υπουργός της Ν.Δ.

Αγωνία για τις ακροάσεις Ράμμου και Μενουδάκου

Οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου, στον δρόμο προς τις κάλπες, έχουν εγκλωβιστεί στις πολιτικές κατάφωρης κακοποίησης του Κράτους Δικαίου που προκαλούν το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών θεσμών.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην πηγή avgi.gr

 

Άλλες δημοσιεύσεις για Εθνικές Εκλογές 2023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *