Τε. Σεπ 28th, 2022

Πέρασε στις Η.Π.Α. από την Βουλή των Αντιπροσώπων το ψήφισμα που απαγορεύει την πώληση των F-16 στην Τουρκία!

Τα σχέδια του Ερντογάν μπαίνουν προς το παρόν στο …«ράφι». Βέβαια, όλα αυτά είναι προσωρινά καθώς στην πολιτική τα πάντα είναι ρευστά. Ιδίως στις Η.Π.Α. Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο θα γίνουν εκλογές για την Γερουσία και τους βουλευτές, όπου αναμένεται να σαρώσουν οι Ρεπουμπλικάνοι του Ντόναλντ Τραμπ. Οι συσχετισμοί δυνάμεων θα αλλάξουν.

Η σημερινή είδηση όμως δεν παύει να είναι μια πολύ ευχάριστη είδηση. Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα 24ωρο ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, απαρίθμησε τους αυστηρούς όρους κάτω από τους οποίους θα μπορούσε να αποσύρει τις ενστάσεις του για την απόκτηση των μαχητικών F-16 από την Τουρκία.

«Ήμουν πολύ σαφής σχετικά με την πώληση των F-16 στην Τουρκία. Πουλάμε τον στρατιωτικό μας εξοπλισμό με βάση κάποια στάνταρντ, με αυτούς που μοιράζονται τις αξίες μας, και όχι απλώς στη βάση του οικονομικού κέρδους» δήλωσε ο Μενέντεζ.

Ο γερουσιαστής, συγκεκριμένα, απαρίθμησε μια σειρά από προβλήματα στα οποία η Άγκυρα θα πρέπει να αλλάξει την στάση της. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται:

· Το θέμα της απόκτησης του ρωσικού συστήματος S-400.

· Οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά.

· Οι στενές σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία.

· Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι φυλακίσεις δημοσιογράφων και δικηγόρων.

Για την ιστορία πρέπει να αναφέρουμε ότι υπήρξε πολύ στενή συνεργασία του Ελληνικού λόμπυ στην Αμερική με το πανίσχυρο Ισραηλινό. Σε ότι αφορά την Τουρκία αυτά τα δύο λόμπυ συνεργάζονται αρκετά αποδοτικά τα τελευταία χρόνια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.