Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Οι αγρότες ξεσηκώθηκαν και παρέλυσαν την Γερμανία

Share

Οι αγρότες ξεσηκώθηκαν και παρέλυσαν την Γερμανία, διαμαρτυρόμενοι για την  αγροτική πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας είχαν ήδη αποκλειστεί σε πολλά ομόσπονδα κρατίδια οι έξοδοι των αυτοκινητοδρόμων.

Οι αγρότες ξεσηκώθηκαν

Διαμαρτυρίες έχουν εξαγγελθεί στην ευρύτερη περιοχή του Αμβούργου, της Βρέμης, του Πότσνταμ, του Μαγδεμβούργου και του Χάλε, καθώς και στην περιοχή Ρήνος-Μάιν και στο Σάαρλαντ.

Συγκεντρώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Μόναχο, την Ερφούρτη και το Ράβενσμπουργκ.

Η εβδομάδα διαμαρτυριών θα κορυφωθεί με διαδήλωση στο Βερολίνο τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.

Πρόεδρος των αγροτών: «Πρόκειται για το μέλλον των οικογενειών μας»

Ο πρόεδρος των αγροτών Γιόαχιμ Ρούκβιντ ζήτησε ήδη από το βράδυ της Κυριακής κατανόηση.

«Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν φυσικά περιορισμοί και εμπόδια στην κυκλοφορία. Γι’ αυτό ζητώ από το κοινό την κατανόησή του».

Πρόκειται «για το μέλλον των αγροτικών μας οικογενειών και το μέλλον της εγχώριας παραγωγής», δήλωσε στην εκπομπή «heute journal» του ZDF.

Οι λωρίδες εκτάκτου ανάγκης πρέπει να παραμείνουν ελεύθερες σε όλες τις δράσεις.

Η περιφέρεια Φρίσλαντ στην Κάτω Σαξονία ακύρωσε τα δια ζώσης μαθήματα για τους μαθητές λόγω των διαμαρτυριών των αγροτών.

Στο Φορπόμερν-Γκράιφσβαλντ και στην περιφέρεια Έρτσγκεμπιργκ της Σαξονίας ακυρώθηκαν πλήρως οι δημόσιες συγκοινωνίες και οι σχολικές μεταφορές.

Ωστόσο, τα σχολεία στη Σαξονία θα παραμείνουν ανοικτά. «Τα σχολεία θα πρέπει να αποφασίσουν σύμφωνα με τους περιφερειακούς περιορισμούς σε ποιο βαθμό ο χρόνος μάθησης πρέπει να οργανωθεί στο σπίτι», ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Σχολικές απουσίες

Άλλα ομόσπονδα κρατίδια ανακοίνωσαν ότι οι απουσίες που οφείλονται στις διαμαρτυρίες των αγροτών θα αναγνωριστούν ως δικαιολογημένες.

Στη Ρηνανία-Παλατινάτο, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα εφαρμοστεί μια «γενναιόδωρη πολιτική απολογίας».

Η Βαυαρία και το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία δεν χορήγησαν γενική απαλλαγή. Σε περίπτωση απουσίας, οι μαθητές πρέπει -όπως και σε περίπτωση ασθένειας- να ακυρώσουν την παρουσία τους στο σχολείο.

Ο Ρούκβιντ υπογράμμισε στο ZDF: «Δράσεις που περιλαμβάνουν βία είναι απαγορευτικές». Οι κρατικές και περιφερειακές ενώσεις αγροτών είχαν ενημερωθεί να διαδηλώνουν ειρηνικά. Επιπλέον, όλες οι συγκεντρώσεις έχουν καταγραφεί. Δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες για την οικειοποίηση της διαμαρτυρίας από την ακροδεξιά.

«Είμαστε πολιτικά ανεξάρτητοι»

«Είμαστε πολιτικά ανεξάρτητοι», δήλωσε ο πρόεδρος των αγροτών. «Εκφράζουμε με έμφαση τις ανησυχίες μας, αλλά με βάση το δημοκρατικό σύνταγμα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας».

Στο βορρά, τα τρακτέρ ακινητοποίησαν την κυκλοφορία στις περιοχές Λάουενμπουργκ και Στόρμαρν. Η αστυνομία του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χολστάιν ανέφερε ότι η κυκλοφορία γύρω από το Κίελο εξακολουθούσε να διεξάγεται. Στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, από την άλλη πλευρά, όλοι οι αυτοκινητόδρομοι έχουν αποκλειστεί από εκατοντάδες τρακτέρ, σύμφωνα με την αστυνομία του Ροστόκ. Ωστόσο, οι έξοδοι και οι κόμβοι των αυτοκινητοδρόμων είναι ακόμη βατοί.

Στην Κάτω Σαξονία, οι αγρότες έχουν αποκλείσει από τις 5 περίπου το πρωί τους δρόμους πρόσβασης και τους αυτοκινητόδρομους. Η σήραγγα του Βέζερ βόρεια της Βρέμης και τμήματα του αυτοκινητόδρομου Α1 προς το Αμβούργο και το Όσναμπρικ είναι μεταξύ αυτών που επηρεάζονται. Μόνο στη Βρέμη, η αστυνομία αναμένει περίπου 2.000 οχήματα που ταξιδεύουν στην πόλη της Χανσεατικής από τη γύρω Κάτω Σαξονία.

Στο Βρανδεμβούργο, αρκετοί αυτοκινητόδρομοι έχουν αποκλειστεί από το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με την αστυνομία του Βρανδεμβούργου, υπάρχουν αποκλεισμοί σε όλους σχεδόν τους δρόμους πρόσβασης στους αυτοκινητόδρομους A2, A9, A10, A11, A12, A13, A113 και A115. Δεν είναι πλέον δυνατή η είσοδος στις αστικές περιοχές του Κότμπους και του Brandenburg an der Havel. Επιπλέον 500 οχήματα κινούνται προς το Πότσνταμ.

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, τρακτέρ και φορτηγά μπλόκαραν αυτοκινητόδρομους καθώς και ομοσπονδιακούς και κρατικούς δρόμους σε πολλά σημεία βόρεια της Στουτγάρδης. Επηρεάζονται οι αυτοκινητόδρομοι A81, B10, B295 και L1100 στις περιφέρειες Λούντβιχσμπουργκ και Μπέμπλινγκεν. Η αστυνομία αναμένει περίπου 1.000 τρακτέρ μόνο σε αυτές τις δύο περιφέρειες. Η αστυνομία του Ουλμ ανέφερε επίσης αρκετά μπλόκα.

Στη Ρηνανία-Παλατινάτο, οι αγρότες απέκλεισαν όλους τους δρόμους πρόσβασης στον αυτοκινητόδρομο γύρω από το Τρίερ, σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας. Οι αρχές του Κόμπλεντς ανέφεραν επίσης μεγάλης κλίμακας αποκλεισμούς γύρω από την πόλη.

Το AfD και οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι υποστηρίζουν τους αγρότες

Οι αγρότες λαμβάνουν υποστήριξη από το AfD και τους Ελεύθερους Ψηφοφόρους.

Υποστηρικτές του AfD έχουν φτάσει στο Βερολίνο για να διαμαρτυρηθούν, όπως δείχνει μια εικόνα της JUNGEN FREIHEIT.

Η σημαία που έχει προσαρτήσει στο όχημά του ο οδηγός φορτηγού Ντέτλεφ ζητά νέες εκλογές. «Υποστηρίζουμε τους αγρότες και άλλους πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά για τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους. Βγαίνουν στους δρόμους για λογαριασμό μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας», δήλωσε το ομοσπονδιακό στέλεχος του AfD.

Σε συνέντευξή του στη Welt, ο επικεφαλής των Ελεύθερων Ψηφοφόρων Hubert Aiwanger υπερασπίστηκε τους αγρότες.

Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες στην Γερμανία
Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες στην Γερμανία

“Βιώνουμε την αυτοάμυνα απέναντι στις λανθασμένες πολιτικές του φωτεινού σηματοδότη”. Οι συγκρίσεις μεταξύ των αγροτών και της “τελευταίας γενιάς” είναι εκτός τόπου και χρόνου, είπε. “Οι αγρότες μας τρέφουν, οι κλιματικές αγκυλώσεις ενοχλούν τον πληθυσμό”, δήλωσε ο Βαυαρός υπουργός Οικονομικών. Σκοπεύει να επισκεφθεί διάφορες συγκεντρώσεις των αγροτών.

Ο επικεφαλής της Tesla Elon Musk εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στους Γερμανούς αγρότες στο X.

Αρκετοί αυτοκινητόδρομοι στο Βρανδεμβούργο έχουν αποκλειστεί από το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με την αστυνομία του Βρανδεμβούργου, υπάρχουν αποκλεισμοί σε όλους σχεδόν τους παρακαμπτηρίους δρόμους των αυτοκινητόδρομων A2, A9, A10, A11, A12, A13, A113 και A115. Δεν είναι πλέον δυνατή η είσοδος στις αστικές περιοχές του Cottbus και του Brandenburg an der Havel. Επιπλέον 500 οχήματα κινούνται προς το Πότσνταμ.

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, τρακτέρ και φορτηγά μπλόκαραν αυτοκινητόδρομους καθώς και ομοσπονδιακούς και κρατικούς δρόμους σε πολλά σημεία βόρεια της Στουτγάρδης. Επηρεάζονται οι αυτοκινητόδρομοι A81, B10, B295 και L1100 στις περιφέρειες Ludwigsburg και Böblingen.

Η αστυνομία αναμένει περίπου 1.000 τρακτέρ μόνο σε αυτές τις δύο περιφέρειες. Η αστυνομία της Ουλμ ανέφερε επίσης αρκετά μπλόκα.

Στη Ρηνανία-Παλατινάτο, οι αγρότες απέκλεισαν όλους τους δρόμους πρόσβασης στον αυτοκινητόδρομο γύρω από το Τρίερ, σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας. Οι αρχές του Koblenz ανέφεραν επίσης μεγάλης κλίμακας αποκλεισμούς γύρω από την πόλη.

Στο βορρά, τα τρακτέρ ακινητοποίησαν την κυκλοφορία στις περιφέρειες του Λάουενμπουργκ και του Στόρμαρν.

Η αστυνομία του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χολστάιν ανέφερε ότι η κυκλοφορία γύρω από το Κίελο εξακολουθούσε να διεξάγεται. Στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, από την άλλη πλευρά, όλοι οι αυτοκινητόδρομοι έχουν αποκλειστεί από εκατοντάδες τρακτέρ, σύμφωνα με την αστυνομία του Ροστόκ.

Ωστόσο, οι έξοδοι και οι κόμβοι των αυτοκινητοδρόμων είναι ακόμη βατοί.

πηγή NewsFire.gr

 

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις