Τε. Σεπ 28th, 2022
Παραμένει το covid-pass

Μετά το Πάσχα αναμένεται να καταργηθεί τελικά το πιστοποιητικό εμβολιασμού και οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους, λόγω της «αύξησης των κρουσμάτων» που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

 

 

Όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια λίγο πριν από την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας τα κρούσματα ανέβηκαν, κάτι που οδήγησε στους «ειδικούς» στο να προτείνουν να μην καταργηθούν ακόμη τα μέτρα.

 

Τα μέλη της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό συνεδριάζουν σήμερα και αναμένεται να αποφασίσουν πότε θα ξεκινήσουν να καταργούνται τα υπόλοιπα μέτρα,  με την 18η Απριλίου που είχε οριστεί ως ημερομηνία ορόσημο να «θολώνει».

 

Συγκεκριμένα οι «ειδικοί» του υπουργείου Υγείας πρέπει να τοποθετηθούν για το πότε θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού – σε πρώτη φάση για τους ανοιχτούς χώρους της εστίασης – αλλά και για το πότε θα καταργηθεί η χρήση μάσκας.

 

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα ΝΕΑ τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν κάνει τα μέλη της Επιτροπής να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσουν πίστωση χρόνου έως ότου λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις.

 

Οι «ειδικοί» αποδίδουν την αύξηση στον αριθμό των λοιμώξεων αφενός στις συναθροίσεις της Αποκριάς, τη χαλάρωση της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους ενώ προβληματίζονται για τον αντίκτυπο που θα έχει στην πορεία της πανδημίας το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

 

 

Α.Λινού: Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα καταργηθεί επειδή έχει καταργηθεί η λειτουργικότητα του

Την ίδια ώρα βέβαια προκαλούν εντύπωση οι πρόσφατες δηλώσεις της καθηγήτριας Επιδημιολογίας Αθηνάς Λινού, η οποία προσφάτως είχε πει ότι το πιστοποιητικό δεν έχει καμία χρήση.

 

Συγκεκριμένα δήλωσε πως γίνεται επειδή έχει καταργηθεί η λειτουργικότητα του, καθώς νοσούν και οι εμβολιασμένοι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.