Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Ο Βαλερί Ζαλούζνι στοχοποιεί τον Ζελένσκι

Share

Ο Βαλερί Ζαλούζνι στοχοποιεί τον Ζελένσκι, σε μια «μάχη» πολιτικής επιβίωσης, την ώρα που οι Ρώσοι αργά αλλά ασταμάτητα, προελαύνουν στην Α.Ουκρανία!

Ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού, φημολογείται ότι έχει πάρει σειρά για κόψιμο από τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Περιέγραψε σε ένα δοκίμιο ένα σχέδιο για το πώς η χώρα του θα μπορούσε να αποκρούσει τη ρωσική επιθετικότητα – αλλά τα σχόλιά του φαίνονται αιχμηρά εναντίον της ηγεσίας του Κιέβου.

Γράφοντας για το CNN, ο στρατηγός Βαλερί Ζαλούζνι έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο στρατός του στα πόδια του Ζελένσκι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ζαλούζνι δείχνει τη δυσαρέσκειά του με την κυβέρνηση.

Ο Βαλερί Ζαλούζνι στοχοποιεί τον Ζελένσκι

Τον Νοέμβριο έγραψε για μια αποτυχημένη αντεπίθεση, εκφράζοντας απαισιοδοξία σχετικά με την κατεύθυνση της σύγκρουσης, προς μεγάλη ενόχληση των εξουσιαστών του Κιέβου.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε το σημαντικό πλεονέκτημα που απολαμβάνει ο εχθρός στην κινητοποίηση ανθρώπινου δυναμικού και πώς αυτό συγκρίνεται με την αδυναμία των κρατικών θεσμών στην Ουκρανία να βελτιώσουν τα επίπεδα του ανθρώπινου δυναμικού των ενόπλων δυνάμεών μας χωρίς τη χρήση αντιλαϊκών μέτρων».

«Τέλος, παραμένουμε δέσμιοι των ατελειών του ρυθμιστικού πλαισίου στη χώρα μας, καθώς και της μερικής μονοπώλησης της αμυντικής βιομηχανίας».

«Αυτά οδηγούν σε συμφόρηση στην παραγωγή – για παράδειγμα στα πυρομαχικά – που βαθαίνει περαιτέρω την εξάρτηση της Ουκρανίας από τους συμμάχους της για προμήθειες», δήλωσε ο Ζαλούζνι.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει ανάγκη για «συνολικό επανασχεδιασμό των επιχειρήσεων στο πεδίο της μάχης – και την εγκατάλειψη της ξεπερασμένης, στερεοτυπικής σκέψης».

Ο Ζαλούζνι σημείωσε αυτό που είπε ότι ήταν μια «μείωση της στρατιωτικής υποστήριξης από βασικούς συμμάχους, που παλεύουν με τις δικές τους πολιτικές εντάσεις».

Σχετικά με τον ίδιο τον πόλεμο, αναφέρθηκε σε αυτό που αποκάλεσε «αλλαγή των συνθηκών», με μεγάλη έμφαση στην τεχνολογία και τη σχετική ανάγκη για μη επανδρωμένα όπλα, ιδίως μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο «πόλεμος φθοράς»

Είπε ότι ο σημερινός «πόλεμος φθοράς» είναι προς όφελος της Ρωσίας, η οποία διαθέτει περισσότερους άνδρες, πολύ μεγαλύτερη οικονομία και δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τις δυτικές οικονομικές κυρώσεις.

Για να κάνει τα πράγματα χειρότερα, είπε, οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή αποσπούν την προσοχή της διεθνούς κοινότητας.

«Εν κατακλείδι, το 2024, πρέπει να εστιάσουμε τις κύριες προσπάθειές μας σε τρεις τομείς», έγραψε ο Ζαλούζνι.

«Δημιουργία ενός συστήματος για την παροχή στις ένοπλες δυνάμεις μας περιουσιακών στοιχείων υψηλής τεχνολογίας. Εισαγωγή μιας νέας φιλοσοφίας εκπαίδευσης και πολέμου, η οποία λαμβάνει υπόψη τους περιορισμούς στα μέσα και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αναπτυχθούν».

«Και την κατάκτηση νέων δυνατοτήτων μάχης το συντομότερο δυνατό».

«Διαθέτουμε ήδη ικανότητες για να εξοντώσουμε τον εχθρό και να διασφαλίσουμε την ύπαρξη κρατικής υπόστασης», είπε.

«Ο στόχος μας πρέπει να είναι να εκμεταλλευτούμε τη στιγμή – να μεγιστοποιήσουμε τη συσσώρευση των πιο πρόσφατων πολεμικών δυνατοτήτων μας, οι οποίες θα μας επιτρέψουν να δεσμεύσουμε λιγότερους πόρους για να προκαλέσουμε τη μέγιστη ζημιά στον εχθρό, να τερματίσουμε την επιθετικότητα και να προστατεύσουμε την Ουκρανία από αυτήν στο μέλλον».

Το CNN σημείωσε σε μια δήλωση αποποίησης ευθυνών ότι η δημοσιοποίηση του υλικού είχε προγραμματιστεί πριν από τις αναφορές για την πιθανή απόλυση του στρατηγού.

Brussels Signal

Πηγή: NewsFireGR

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις