Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024

Ο Στάθης Καννής καταγγέλλει το κλείσιμο δύο σταθμών

Share

Δημόσια με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ο κ. Στάθης Καννής το κλείσιμο δύο παιδικών σταθμών στον Δήμο Πύργου. Διαβάστε την καταγγελία του.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ!!

Η πρόσκληση για εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς από τον Δήμο Πύργο, με την αναφορά σε τρεις παιδικούς σταθμούς, επιχειρεί να κρύψει ότι η θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής στιγματίζεται από το κλείσιμο δύο σταθμών εντός της πρωτεύουσας του Νομού.

Ο Δήμος σήμερα διαθέτει πέντε παιδικούς σταθμούς (τρεις στον Πύργο, έναν στο Καράτουλα και έναν στο Επιτάλιο). Από την νέα χρονιά, όμως, θα μπει λουκέτο σε δύο από τους τρεις σταθμούς του Πύργου και έτσι θα λειτουργούν συνολικά μόνο τρεις, με ευθύνη της υπάρχουσας δημοτικής αρχής που αν και γνώριζε το πρόβλημα, επέδειξε αδράνεια και έλλειψη προνοητικότητας.

Η δυναμικότητα φιλοξενίας αυτή την στιγμή και στους τρεις παιδικούς σταθμούς της πόλης του Πύργου είναι περίπου 100 παιδιά ενώ με την συγκέντρωσή τους σε έναν παιδικό (Λιούρδειο) που σήμερα φιλοξενεί 25 παιδιά θα δημιουργηθεί ασφυκτικό πρόβλημα, παρά τις όποιες προαναγγελθείσες παρεμβάσεις.

Επιπλέον, το εργασιακό μέλλον του προσωπικού τίθεται σε αμφισβήτηση.

Ο κ Δήμαρχος αντί να φροντίσει για τη λειτουργία και βρεφικού τμήματος, όπως κάνουν άλλοι δήμοι στην Ηλεία (Ανδραβίδας-Κυλλήνης), και να σχεδιάσει την κατασκευή ενός σύγχρονου δημοτικού παιδικού σταθμού αδιαφορεί με αποτέλεσμα ένας πολύ μεγάλος αριθμός γονέων να αγωνιά για την προσχολική αγωγή των παιδιών του.

Τα όσα δε ακούγονται για αξιοποίηση της παλιάς λέσχης Αξιωματικών στα Λαστέικα, που βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 5 χλμ από το κέντρο του Πύργου, μόνο ως αστείο μπορούν να εκληφθούν.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να στηρίξει αποτελεσματικά τις δημόσιες δομές.

Η κοινωνική πολιτική δεν μπορεί να ασκείται μέσω επιχειρήσεων, που υπό τον μανδύα του δήθεν εθελοντισμού απομυζούν τον δημοτικό προϋπολογισμό.

Δεν είναι δυνατόν την ώρα που ο Δήμαρχος ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ μόνο για λίγους ημέτερους να επιφυλάσσει συρρίκνωση και απαξίωση για τις κοινωνικές δομές που αφορούν τους πολλούς!!

Δείτε άλλες δημοσιεύσεις για Στάθης Καννής

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις