Ουκρανία: Ένας χρόνος μετά και μία χαμένη πατρίδα

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η δεινή θέση των εκεί Ελλήνων είναι το θέμα που σχολιάζει ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ηλείος στην καταγωγή κ. Παναγιώτης Δούμας.

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης αλλά και η αγριότητα της πολεμικής σύγκρουσης στη Μαριούπολη,ίσως να έχουν σημάνει για πάντα το τέλος του ελληνισμού σε εκίνη την περιοχή, μετά από τόσους αιώνες!

Ο πόλεμος στην Ουκρανία

Δελτίο Τύπου

Ουκρανία: Ένας χρόνος μετά και μία χαμένη πατρίδα

Επ’ αφορμή της συμπληρώσεως ενός χρόνου από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πατριωτικής Ενώσεως, Παναγιώτης Δούμας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Πολλά θα ειπωθούν για ‘διεθνές δίκαιο’, για ‘δύση’ και ‘ανατολή’. »

«Εκείνο ωστόσο που ελάχιστα θα συζητηθεί και που για εμάς είναι το σημαντικότερο, είναι ότι ο πόλεμος αυτός σήμανε μία ακόμη χαμένη πατρίδα.

Μια από τις εστίες του ελληνισμού έσβησε – πολύ φοβάμαι για πάντα, στα ερείπια της Μαριούπολης.»

«Για εμάς στην Πατριωτική Ένωση η Μαριούπολη και ο ελληνισμός της έχουν ξεχωριστή σημασία, αφού υπήρξαν σημαντικός σταθμός του πατριωτικού έργου του
Προδρόμου Εμφιετζόγλου, ο οποίος κατασκεύασε και δώρισε εκεί το ελληνικό πολιτιστικό κέντρο «Μαιώτιδα», που δυστυχώς βομβαρδίστηκε.»

«Και είναι θλιβερό το ότι για τους κοντά 100.000 Ελληνικής καταγωγής κατοίκους της περιοχής σταματήσαμε εδώ και μήνες να ακούμε.»
Οπτικοακουστικό υλικό εδώ:

-ΤΟ-
Γραφείο Τύπου

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

 

Έργο Εμφιετζόγλου Μαιώτιδα Μαριούπολη Ουκρανία
Έργο του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου η «Μαιώτιδα» στην Μαριούπολη της Ουκρανίας

 

Δημοσιεύματα για την Πατριωτική Ένωση και για Πρόδρομο Εμφιετζόγλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *