Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ο πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά 7% από το 2011 λόγω της λαθρομετανάστευσης

Share

Ο πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά σχεδόν επτά τοις εκατό μεταξύ του 2011 και του 2022 σε 67,6 εκατομμύρια, μια αύξηση άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων ανθρώπων κυρίως ως αποτέλεσμα της πολιτικής της μαζικής μετανάστευσης της υποτιθέμενης συντηρητικής κυβέρνησης.

Τα πληθυσμιακά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS), το πρώτο στιγμιότυπο του μεγέθους της χώρας μετά την απογραφή του 2021, έδειξαν ότι ο πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά 6,7% σε περίπου 67.596.281 άτομα μέχρι τα μέσα του 2022, από λίγο περισσότερο από μια δεκαετία πριν, στα μέσα του 2011.

Η Αγγλία είδε τη μεγαλύτερη αύξηση από τα τέσσερα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου, κάνοντας άλμα κατά 7,5% κατά τη διάρκεια της χρονικής αυτής περιόδου, ήτοι αύξηση κατά τέσσερα εκατομμύρια άτομα, δήλωσε το ONS.

Ακολούθησε αύξηση 5,3% που παρατηρήθηκε στη Βόρειο Ιρλανδία, που αντιστοιχεί σε 96.225 άτομα, στη Σκωτία με αύξηση 2,8% (147.000 άτομα) και αύξηση 2,2% (67.882 άτομα) που παρατηρήθηκε στην Ουαλία.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων έγινε μετά την πρόβλεψη του ONS ότι ο πληθυσμός θα φθάσει τα 70 εκατομμύρια άτομα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και ότι η χώρα βρίσκεται σε τροχιά αύξησης κατά 10% μέχρι το 2036 σε σχεδόν 74 εκατομμύρια άτομα.

Η αλλαγή οφείλεται κυρίως στην εξωτερική μετανάστευση σε αντίθεση με την εσωτερική ανάπτυξη, με το ποσοστό γεννήσεων να βρίσκεται κάτω από τα επίπεδα αναπλήρωσης και να μειώνεται συνεχώς την ίδια περίοδο με την αύξηση του πληθυσμού.

Ενώ το Συντηρητικό Κόμμα είχε ορκιστεί να μειώσει τη μετανάστευση μετά το Brexit, συνέβη το αντίθετο, με την καθαρή μετανάστευση να σημειώνει νέα υψηλά επίπεδα και τα δύο τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων έφτασε το ρεκόρ του 1,2 εκατομμυρίου.

Αποδεικνύοντας τις επιπτώσεις της εισαγωγής εκατομμυρίων αλλοδαπών στη χώρα, μια έκθεση του Resolution Foundation αυτή την εβδομάδα διαπίστωσε ότι η στέγαση είναι ακριβότερη στο Ηνωμένο Βασίλειο από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ομάδας των χωρών υψηλού εισοδήματος του ΟΟΣΑ, με τη βρετανική στέγαση να κοστίζει 57% περισσότερο από ό,τι στην Αυστρία και 36% περισσότερο από ό,τι στον Καναδά.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ακινήτων AllAgents, η μέση τιμή ενός σπιτιού προσαρμοσμένη στον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε από 130.499 λίρες το 1997 σε 269.242 λίρες το 2022, δηλαδή κατά 106%. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ο μέσος μισθός αυξήθηκε μόνο κατά 16%, εξαιρώντας ουσιαστικά εκατομμύρια ανθρώπους από το να μπουν στη σκάλα των ακινήτων.

Ενώ ο αντίκτυπος της μετανάστευσης στην αγορά κατοικίας συχνά απορρίπτεται από τις φιλελεύθερες ελίτ της πολιτικής και των μέσων ενημέρωσης, μια ανάλυση της επενδυτικής τράπεζας Investec πέρυσι υποστήριξε ότι ένα τέταρτο του ενός εκατομμυρίου νέων κατοικιών θα πρέπει να κατασκευαστούν για να καλυφθούν απλώς οι απαιτήσεις του προηγούμενου έτους της καθαρής μετανάστευσης.

Μια έκθεση της περασμένης εβδομάδας από τη δεξαμενή σκέψης Centre for Cities προειδοποίησε επίσης ότι ο αυξανόμενος μεταναστευτικός πληθυσμός στο Λονδίνο -όπου επικεντρώνεται μεγάλο μέρος της αύξησης του πληθυσμού- θα επιβαρύνει περαιτέρω τις κοινωνικές υπηρεσίες, όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

Παρά τις οικονομικές επιπτώσεις που θέτει στη μεσαία και την εργατική τάξη η μαζική μετανάστευση και παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία της χώρας επιθυμεί να μειώσει την εισροή αλλοδαπών, η συντηρητική κυβέρνηση δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να το πράξει, με τη νεοφιλελεύθερη ηγεσία της Ντάουνινγκ Στριτ να επισημαίνει συχνά την αόριστη αντίληψη ότι η μετανάστευση αυξάνει το ΑΕΠ και την οικονομική ανάπτυξη συνολικά.

Οι Συντηρητικοί είχαν δεσμευθεί να μειώσουν την καθαρή μετανάστευση από «τις εκατοντάδες χιλιάδες στις δεκάδες χιλιάδες» πριν από τις γενικές εκλογές του 2010, του 2015 και του 2017.

Ωστόσο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και πρωτοπαλίκαρο του Ντέιβιντ Κάμερον Τζορτζ Όσμπορν παραδέχτηκε αργότερα ότι η ηγεσία του κόμματος δεν υποστήριξε ποτέ «την ίδια της την υπόσχεση και όλοι θα ήταν ευτυχείς να κοιτάξουν πίσω (την υπόσχεση)» και ότι το κόμμα θα μπορούσε να είχε μειώσει τη μετανάστευση εκτός ΕΕ πριν από το Brexit, αλλά αρνήθηκε να το κάνει.

BREITBART NEWS

Πηγή: NewsFireGR

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις