Δε. Σεπ 26th, 2022
Ο πανικός της Κυβέρνησης για πείνα φέρνει το «Food Pass»

Πολύ άσχημα είναι τα νέα για τους Έλληνες καταναλωτές, που έρχονται για τρομακτικού επιπέδου ανατιμήσεις στα τρόφιμα.

«Τρελές» οι ανατιμήσεις…

Υπάρχουν είδη, τα οποία έχουν ανατιμηθεί έως τώρα κατά 40% και πρόκειται να ανέβουν ακόμη άλλο ένα 12% έως 20% σε λίγες ημέρες καθώς ανανεώνονται τα προϊόντα στα ράφια.

Ο πανικός της κυβέρνησης είναι δικαιολογημένος. Αφορά την εκρηκτική κατάσταση που θα δημιουργηθεί για τον απλό Έλληνα πολίτη τις επόμενες εβδομάδες.

Τι θα πρωτοπληρωσει; Λογαριασμούς ρεύματος; Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο σουπερμάρκετ; Πετρέλαιο για τον χειμώνα που πλησιάζει απειλητικός; Τους πολλαπλούς φόρους που θα του στείλει μαζεμένους η ίδια η κυβέρνηση έως το τέλος της χρονιάς;

Έρχεται το «Food Pass»

Αποφασίστηκε λοιπόν να δημιουργηθεί ένα καινούργιο pass. Επειδή θα αφορά μόνο την αγορά τροφίμων και ΔΕΝ θα είναι μετρητά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, ονομάστηκε «Food Pass».

Το συγκεκριμένο βοήθημα δηλαδή, θα είναι ένα voucher. Θα είναι κάτι αντίστοιχο με αυτό που δόθηκε για την επιδότηση καυσίμων. Θα δίνεται με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια και θα στοχεύει τις πιο ευάλωτες ομάδες.

Οι δικαιούχοι θα υποβάλλουν αίτηση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, όταν προχωρήσει η υλοποίηση του μέτρου.

Ποιοι θα το δικαιούνται

Ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί σε χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους, ευάλωτες ομάδες και νέους, καθώς το χτύπημα της ακρίβειας είναι μεγαλύτερο για τις εν λόγω κατηγορίες, λόγω της εκτόξευσης των τιμών στα βασικά προϊόντα που περιλαμβάνονται στο καλάθι του νοικοκυριού και στους λογαριασμούς ρεύματος.

Να σημειωθεί πως μπαίνει «τέλος» στις προσφορές από τα ράφια των σούπερ μάρκετ για τους καταναλωτές που θα βρεθούν αντιμέτωποι για ακόμη μια φορά με αυξήσεις φωτιά σε βασικά προϊόντα.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα βέβαια που δεν αντιμετωπίζεται με επιδόματα και… κουπόνια. Διότι, η βοήθεια εδώ πρέπει να είναι πιο ουσιαστική.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.