Σπάρτακος

Ο Όμιλος Φιλίππων Ανδραβίδας Σπάρτακος μας ενημερώνει με ανακοίνωσή του για τη συμμετοχή στους εορτασμούς του Σωτήρος στην Μυρσίνη του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με χαρά και τιμή σας ενημερώνουμε, ότι η συμμετοχή του Ομίλου θα πραγματοποιηθεί κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας, με τον πρόεδρο του ΤΣ της Μυρσίνης κ.Ανδρέα Αποστολόπουλο καθώς επίσης και με τον ιερέα πατέρα Νικόλαο, θα λάβει μέρος στον εορτασμό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο γραφικό ξωκλήσι που βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία του χωριού, ως εξής:

1) Κατά το πέρας της εσπερινής δέησης, το Σάββατο στις 5 Αυγούστου και ώρα 20.30 (οκτώ και μισή) περίπου, ιππείς με άλογά μας θα συνοδεύσουν την ιερή εικόνα στη λιτανεία που θα γίνει έως την παραλία.

2) Την Κυριακή στις 6 Αυγούστου ανήμερα της εορτής και περί ώρα 19.30 (επτά και μισή) το απόγευμα, ιππείς με άλογά μας , με αίσθηση μιας προσπάθειας αναβίωσης θα τιμήσουν (με διέλευση) τους προγόνους μας που πραγματοποιούσαν τις παραδοσιακές και ιστορικές ιπποδρομίες.

Η συνέχιση της ιππικής παράδοσης και ιστορίας του τόπου μας, είναι ένας από τους βασικούς σκοπούς μας. Στις μέρες μας που τα ήθη και τα έθιμα περνούν βαθιά κρίση, προσπαθούμε να είμαστε οι κοινωνοί αυτών, ώστε να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, ώστε να μη σβήσει το ιστορικό παρελθόν.

Σας περιμένουμε όλους να εορτάσουμε τη μεγάλη θρησκευτική εορτή, στο ειδυλλιακό τοπίο του γραφικού ναού και της πανέμορφης παραλίας, την ώρα που ο ήλιος θα χαιρετά την πλάση. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τα αγέρωχα άλογα του Ομίλου και όλοι μαζί να ευχηθούμε στους κατοίκους του υπέροχου χωριού, για το πανηγύρι.

ΟΙ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

Οι περισσότεροι από εμάς θυμούνται τους προγόνους μας να περιμένουν με αγάπη αυτό το γεγονός. Περισσότερα για αυτό το παραδοσιακό δρώμενο, κατά την ημέρα της εκδήλωσης.

ΑΝΑΔΡΟΜΗ
Μια μικρή αναδρομή για τη σχέση μας με το χωριό.

Στου Σουλεϊμάν Αγά και μετέπειτα Μυρσίνη, πηγαίναμε τις Κυριακές τα καλοκαίρια, με τα κάρα , στη θάλασσα.

Η γειτονιά , μια παρέα με τα εδέσματα , κοτόπουλο ή παπί στον φούρνο με κουσκουσέ (περιοχής), γεμιστά, καρπούζια και φυσικά μπουγάτσα (πάλι γεύση περιοχής) για γλύκισμα.

Στον δρόμο, μας χαιρετούσαν οι γιαγιάδες απ’ τις αυλές. Η παραλία, ψιλή άμμος γεμάτη από τα άσπρα κρινάκια της Παναγιάς να σκορπούν το αιθέριο άρωμά τους και να γεμίζουν την αθώα μας παιδική ψυχή διάφανα όνειρα. Αράζαμε και τακτοποιούσαμε κάτω από το κάρο (πλατφόρμα) τα φαγητά.

Στη συνέχεια μπαίναμε για κολύμπι, με πρώτο το άλογο όπου έσχιζε το πέλαγος με τον πατέρα μου, μια εικόνα απίστευτου κάλλους.

Μετά το μπάνιο, το φαγητό, την ξεκούραση, το απόγευμα όταν έφθανε η ώρα για να επιστρέψουμε, δίναμε πάλι το ραντεβού για την επόμενη Κυριακή.

Υ.Σ Φωτογραφίες από τη σελίδα του χωριού και από διαδικτυακή πηγή δίχως δικαιώματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *