Ανταλλάγματα από τους Ρώσους ζητά ο Κιμ

Σοκ στους Δυτικούς! Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει να στείλει 100.000 στρατιώτες για να πολεμήσουν στην Ουκρανία στο πλευρό των Ρώσων, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Τι προσφέρει και τι ζητά

Σε αντάλλαγμα ζητά σιτάρι, ενέργεια  και άλλα εφόδια. Επίσης, εκτός από 100.000 ετοιμοπόλεμους στρατιώτες προσφέρθηκε να στείλει έως και 50.000 εξειδικευμένους εργάτες και μηχανικούς για να ανοικοδομηθούν οι κατεστραμμένες πρώην Ουκρανικές πόλεις, όπως για παράδειγμα η Μαριούπολη.

Η συγκεκριμένη πρόταση του Κιμ έρχεται σαν «μάννα εξ ουρανού» για τον Πούτιν. Και αυτό επειδή δεν επιθυμεί να κηρύξει επιστράτευση στη Ρωσία αλλά χρειάζεται επείγοντος πολλές χιλιάδες στρατιωτών για να εκμεταλλευτεί την ραγδαία υποχώρηση των Ουκρανών στο Ντονμπας, πριν προλάβουν να αναδιοργανωθούν.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει όσους ισχυρίζονταν ότι εάν δεν σταματήσει άμεσα η ένοπλη σύρραξη στην Ουκρανία κινδυνεύει να κλιμακωθεί παγκόσμια…

Η Βόρεια Κορέα που κυριολεκτικά στραγγαλίζεται από ένα πολύ σκληρό εμπάργκο που έχουν επιβάλλει οι Δυτικοί, βλέπει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τους εκδικηθεί αλλά και να κερδίσει πολύτιμα για την επιβίωση του καθεστώτος ανταλλάγματα από τους Ρώσους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *