Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό φάρμακο για την καρδιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), ανακαλείται η παρτίδα 23E11A2 του φαρμακευτικού προϊόντος BREVIBLOC 10MG/ML (Διάλυμα για έγχυση), λόγω διαρροών που εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια εσωτερικής επανεξέτασης, όπως αναφέρεται.

Όπως αναφέρεται από στο φυλλάδιο οδηγιών χρήσης του διαλύματος, ανήκει σε μια ομάδα φαρμάκων που ονομάζονται «β-αποκλειστές» και λειτουργεί ελέγχοντας το ρυθμό και την ισχύ των καρδιακών σας παλμών. Επίσης, μπορεί να ελαττώσει την πίεση του αίματος.

Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό φάρμακο

Χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει:

– Προβλήματα καρδιακών παλμών, όταν η καρδιά σας χτυπά πολύ γρήγορα

– Προβλήματα καρδιακών παλμών και μια αύξηση της πίεσης του αίματός σας, εάν αυτό συμβεί κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά από μια εγχείρηση.

εοφ ανάκληση φαρμάκου
Προσοχή! Ο ΕΟΦ προχώρησε σε ανάκληση φαρμάκου

 

«Το BREVIBLOC ενδείκνυται για υπερκοιλιακή ταχυκαρδία (εκτός από τα σύνδρομα προδιέγερσης) και για ταχύ έλεγχο της κοιλιακής συχνότητας σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή ή κολπικό πτερυγισμό σε προεγχειρητικές, μετεγχειρητικές ή άλλες καταστάσεις, όπου είναι επιθυμητός ο βραχυχρόνιος έλεγχος της κοιλιακής συχνότητας με έναν παράγοντα βραχείας δράσης.

Το BREVIBLOC επίσης ενδείκνυται για ταχυκαρδία και υπέρταση που παρουσιάζονται στην περιεγχειρητική περίοδο και για μη αντισταθμιστική φλεβοκομβική ταχυκαρδία όπου, σύμφωνα με την κρίση του ιατρού, η ταχεία καρδιακή συχνότητα απαιτεί ειδική επέμβαση», γράφει ακόμα στις οδηγίες.

Η απόφαση του ΕΟΦ εκδόθηκε, όπως αναφέρει ο Οργανισμός, με σκοπό «να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της κατασκευάστριας εταιρείας.

Η εταιρεία Baxter Hellas Ε.Π.Ε., ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *