Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

«Ο αχάριστος ψαράς» …έρχεται στον Πύργο!

Share

«Ο αχάριστος ψαράς» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου της κ.Μαρίας Μπίρμπα και της κ.Ζέτας Αδαμοπούλου.

Θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου, στις 19:45, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στον Πύργο 2024.

Πρόκειται για ένα παραμύθι – κόμικ, σε εικονογράφηση Νίκου Τουμαζάτου, το οποίο είναι ελεύθερη διασκευή του “Περί του ψαρά και της γυναίκας του” των Αδελφών Wilhelm & Jacob Grimm, και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρτινοι Ήρωες, των οποίων την ευθύνη έχει η Αέναον ΚοινΣΕπ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Νίκη Κατσιάπη (διευθύντρια Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου), η Έλενα Αναστασίου (νηπιαγωγός), καθώς και οι συγγραφείς και ο εικονογράφος.

Το συντονισμό έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Πρωινή, Παναγιώτης Φωτεινόπουλος.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν μουσικά η Παιδική Χορωδία “Τριανταφυλλάκι” της Ι. Μ. Ηλείας υπό την καθοδήγηση της μουσικοπαιδαγωγού Μαρίας Παπαγεωργίου, καθώς και ο Φώτης Παπαθεοδώρου με την Ελευθερία Μυλωνά.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένας ψαράς, ξαπλωμένος νωχελικά στην ακροθαλασσιά, περιμένει αμέριμνος να τσιμπήσουν τα ψάρια στο αγκίστρι του. Μάταια όμως…

Τα ψάρια δεν έχουν καμία όρεξη να γευτούν το λαχταριστό του δόλωμα.

Κι εκεί που, απελπισμένος πια, κοιτάζει κάθε τόσο το άδειο του καλάθι, εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά του ένα αγόρι σφυρίζοντας έναν παράξενο σκοπό.

Το αγόρι θα του αποκαλύψει το μυστικό για να είναι πάντα γεμάτο το καλάθι του με κάθε λογής ψάρια.

Το μόνο που ζητά ως αμοιβή είναι το πρώτο ψάρι κάθε ψαριάς!

Άραγε, θα τηρήσει τη συμφωνία ο ψαράς ή θα προσπαθήσει να ξεγελάσει το μικρό αγόρι;

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις