Τε. Σεπ 28th, 2022
Παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο

Με αμετάκλητο βούλευμα παραπέμπονται να δικαστούν στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών, για σωρεία κακουργηματικών αδικημάτων στην υπόθεση της Novartis, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αντεισαγγελέας Εφετών Ελένη Τουλουπάκη.

Αντίθετα, απαλλακτικό είναι το βούλευμα και δεν παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο οι δύο στενοί συνεργάτες της Ελένης Τουλουπάκη, επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς (εισαγγελείς Πρωτοδικών) Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, όπως απαλλακτικό είναι το βούλευμα και για τους εκδότες Γιάννη Φιλιππάκη και Κώστα Βαξεβάνη, καθώς και για τους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα.

Οι κατηγορίες που αποδίδονται στην Ελένη Τουλουπάκη, είναι σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της από κοινού και κατά συρροή κατάχρησης εξουσίας με την μορφή της έκθεσης αθώων σε δίωξη».

Επίσης, η εισαγγελέας Διαφθοράς είναι αντιμέτωπη με τις κατηγορίες της κακουργηματικής κατάχρησης εξουσίας με τη μορφή παράλειψης δίωξης και της πλημμεληματικής κατάχρησης εξουσίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.