Δε. Σεπ 26th, 2022
Νωρίτερα οι συντάξεις

Πολύ νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί, θα γίνει η καταβολή των συντάξεων του Μαΐου. Η απόφαση λήφθηκε εχθές αργά το απόγευμα για να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά προβλήματα που δημιουργεί η αργία του Πάσχα των καθολικών που είναι στις 17 Απριλίου. Η καταβολή των συντάξεων άλλαξε και θα γίνει την Πέμπτη στις 14 Απριλίου. Αυτή η ημερομηνία ισχύει για τους συνταξιούχους των ΔΕΗ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΤΑΑ και του ΟΑΕΕ. Επίσης, την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και για τους αγρότες οι συντάξεις του ΟΓΑ.

Να σημειώσουμε ότι εκείνοι που δεν έχουν κάρτα για να εισπράξουν την σύνταξή τους από ΑΤΜ θα πρέπει να περιμένουν την Μεγάλη Εβδομάδα για να σταθούν μπροστά από τον γκισέ. Για αυτούς ισχύουν οι ακόλουθες ημερομηνίες

Οι κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνός Μαΐου 2022 θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται από τη Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022, στους συνταξιούχων των τέως ταμείων ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
Τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις όσων προέρχονται από το ΙΚΑ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο, με ΑΜΚΑ που λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
Για τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου έχει προγραμματιστεί η πληρωμή των συντάξεων όσων προέρχονται από την ασφάλιση των ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ και Δημοσίου και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Την τελευταία εργάσιμη του τρέχοντος μήνα θα καταβληθούν από τον Οργανισμό τα παρακάτω επιδόματα και παροχές:

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Επίδομα γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και Σύνταξη Υπερηλίκων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.