Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Νέες διαστάσεις στην υπόθεση Τεμπών! Βρέθηκε οστό θύματος στα χώματα που μάζεψαν άρον άρον

Share

Νέες διαστάσεις στην υπόθεση Τεμπών! Βρέθηκε οστό θύματος στα χώματα που μάζεψαν άρον άρον…

Σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, πως μεταξύ των χωμάτων που μεταφέρθηκαν (της εκχωμάτωσης) από τον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος (την επόμενη ημέρα κιόλας) σε ιδιωτικό οικόπεδο (στο δεύτερο σημείο που πετάχτηκαν τα χώματα, το πρώτο ήταν στο Κουλούρι όπου έχουν πάει και τα βαγόνια) στα «Πηγάδια» του Ευαγγελισμού του Δήμου Τεμπών, βρέθηκε και τμήμα οστού θύματος (15 μήνες μετά την τραγωδία)!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Κακάρα, στα ευρήματα στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα στην Υποδιεύθυνση Βιολογικών και Βιοχημικών Αναλύσεων, τα οποία και εστάλησαν υπό τη μορφή έκθεσης στον εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπαϊκάμη, επισημαίνεται ότι από την ανάλυση DNA, προσδιορίστηκε γενετικός τύπος που ταυτίστηκε με τον γενετικό τύπο ενήλικα επιβάτη, θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία», το DNA ταυτοποιήθηκε σε τμήμα ανθρώπινου οστού που εντοπίστηκε και συλλέχθηκε στο «κοσκίνισμα» των ευρημάτων κατά την έρευνα στα χώματα που μεταφέρθηκαν στα «Πηγάδια» του Ευαγγελισμού.

Η εξέλιξη αυτή δίνει νέες διαστάσεις στην υπόθεση και θέτει νέα δεδομένα στην έρευνα, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι η εκχωμάτωση δεν έγινε από το σημείο της τραγωδίας, αλλά από όμορο εγκαταλελειμμένο αγρό.

Θυμίζουμε ότι έχει παραγγελθεί κατεπείγουσα έρευνα από την αντιεισαγγελέα Εφετών Λάρισας για να διερευνηθεί το ποιος έδωσε την εντολή να μεταφερθούν την επομένη κιόλας του τραγικού δυστυχήματος, χωμάτινοι όγκοι από το σημείο της σύγκρουσης σε ιδιωτικό οικόπεδο Λαρισαίου ιδιοκτήτη χωματουργικών μηχανημάτων.

Εντοπίστηκαν ακόμα τρία οστά στα μπάζα, όπως γράφει η «Ελευθερία» και θα σταλούν σε ανθρωπολόγο, αν και πιθανότατα δεν πρόκειται για ανθρώπινα οστά.

Παύλος Ασλανίδης: «Σήμερα βρέθηκε και στο δεύτερο οικόπεδο οστό από έναν επιβάτη»

Ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του Δημήτρη, του 26χρονου παλικαριού θύματος της τραγωδίας, μίλησε ιδιαίτερα φορτισμένος στην εκπομπή «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» του Mega για τις νέες εξελίξεις, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για «ιεροσυλία» και «προσβολή νεκρών».

Χαμός! Ευρωπαία εισαγγελέας ασκεί δίωξη σε τρεις πανίσχυρους επιχειρηματίες για την τραγωδία στα Τέμπη

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις