Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Νέα τροπή στο «θρίλερ» Πατρινού επιχειρηματία

Share

Νέα τροπή στο «θρίλερ» του Πατρινού επιχειρηματία κ. Νίκου Μπογονικολού, ο οποίος εκδίδεται στις Η.Π.Α. κατόπιν αμερικανικού σχετικού αιτήματος στην γαλλική κυβέρνηση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο γνωστός επιχειρηματίας από την Πάτρα, έγινε στόχος έρευνας από το FBI για τις εμπορικές του δραστηριότητες.

Οι Αμερικανοί υποψιαζόντουσαν ότι ο κ. Μπογονικολός βοηθούσε την Ρωσία να αναπτύξει νέες τεχνολογίες σε οπλικά της συστήματα.

Νέα τροπή στο «θρίλερ»

Έτσι, ο Έλληνας επιχειρηματίας συνελήφθη στο Παρίσι στις 9 Μαΐου του 2023 δυνάμει διεθνούς εντάλματος των ΗΠΑ.

Έκτοτε κρατούνταν σε φυλακή του Παρισιού περιμένοντας να εκδικαστεί το αίτημα έκδοσής του.

Σήμερα το μεσημέρι το τριμελές εφετείο του Παρισιού αποφάσισε την έκδοσή του.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ανακοινώσει ότι ο 59χρονος, πρόεδρος εταιρείας τεχνολογικών που συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ, κατηγορείται ότι σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις βοήθησε τη Ρωσία να αποκτήσει προηγμένες στρατιωτικές τεχνολογίες των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «κατά την ενασχόλησή του ως ανάδοχος έργων του ΝΑΤΟ και συμμάχων χωρών βοηθούσε στην πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας και στην ανάπτυξη όπλων νέας γενιάς».

Ο επιχειρηματίας είχε πλούσια δημόσια δραστηριότητα με ομιλίες σε συνέδρια και εκδηλώσεις στην Ελλάδα για θέματα τεχνολογίας και κρυπτονομισμάτων. 

Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας άρχισε να συνεργάζεται με ένα δίκτυο εταιρειών που συνδέονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες από το 2017.

Περιγράφεται ως ένας άνθρωπος με πρόσβαση σε εξελιγμένη στρατιωτική τεχνολογία την οποία μετέφερε λαθραία σε εταιρείες που συνδέονται με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας.

Ο κ. Μπογονικολός είναι γνωστός και στην Ηλεία μέσα από τη δουλειά του στην τεχνολογία του Blockchain. Και όχι μόνο.

Ποιος είναι

Για το ποιος είναι το «Πρώτο Θέμα» γράφει:

«Υπεράνω πάσης υποψίας»: Ο Μπογονικολός ασχολείτο με το εμπόριο αμυντικής τεχνολογίας, όμως εκτός αυτού, είχε κάνει focus στις εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας και δη αυτή του blockchain και των κρυπτονομισμάτων, μιας και ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα που ασχολήθηκαν με αυτά.

Άλλωστε, είχε περίπου 35 έτη εμπειρίας επάνω στην υψηλή τεχνολογία, υπερηφανευόμενος πάντα για τις συνεργασίες του με κορυφαίες αμερικανικές εταιρείες και σημερινούς «θρύλους» της τεχνολογίας, καθώς και για το γεγονός ότι στα “«γεννοφάσκια» του Blockchain είχε παρουσιάσει το δικό του κρυπτονόμισμα.

Έχει γράψει βιβλία για το Blockchain (τελευταίο το «Η Νέα Οικονομία του Blockchain») ενώ αρθρογραφούσε μέχρι πρόσφατα στον Τύπο, δίνοντας πάντα έμφαση στην ανάγκη να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα στην υψηλή τεχνολογία και την καινοτομία.

με πληροφορίες από την πηγή

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις