Κυ. Σεπ 25th, 2022
ακινητα απο τον ΟΑΕΔ

Ο ΟΕΑΔ άλλαξε όνομα. Μαζί με το όνομα φαίνεται πως θέλει να αλλάξει και φιλοσοφία όσον αγορά στη στέγαση αλλά και στην πολιτική των επιδομάτων για αυτόν τον σκοπό.

Συγκεκριμένα, ο πρώην ΟΑΕΔ όσον αφορά την στεγαστική πολιτική έχει -πλέον- στο εξής δυνατότητες:

1. Να αποκτά αδόμητα και δομημένα ακίνητα, συμπράττοντας με δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς για την ανέγερση ακινήτων με σκοπό τη στεγαστική προστασία του εργατικού δυναμικού και των οικογενειών αυτού.

2. Να αξιοποιεί οικόπεδα που έχει στην κατοχή του , στην Αθήνα, τη Κηφισιά , τη Θεσσαλονίκη ( αεροδρόμιο) προκειμένου, με την σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, ανάθεση και εκτέλεση συμβάσεων παραχώρησης, να ανεγερθούν σύγχρονες κατοικίες που θα διατεθούν σε νέα ζευγάρια με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής.

3. Θα μπορεί επίσης να εκμισθώνει ακίνητά της, τα οποία δεν προορίζονται για άμεση στεγαστική συνδρομή των δικαιούχων, προς οικονομικούς φορείς με στόχο τα έσοδα να ενισχύουν ανάλογες πολιτικές.

Πέραν της υλοποίησης πολιτικών κατασκευής κατοικιών το υπουργείο Εργασίας, αναμένεται να ανασχεδιάσει το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου από τον ΟΠΕΚΑ.

Στο πλαίσιο αυτό – παρότι δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις – διατυπώνονται προτάσεις για κάλυψη του ποσού άνω του 30% του καθαρού εισοδήματος του που καταβάλει ο εργαζόμενος για τα έξοδα στέγασης. Στα έξοδα στέγασης ενδέχεται να συμπεριλαμβάνονται και οι λογαριασμοί ρεύματος, φυσικού αερίου, ύδρευσης κ.α

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.