Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Ναρκωτικά στα σχολεία – Πόσο «ύποπτος» είναι ο …«ύπνος» των καθηγητών;

Share

Ναρκωτικά στα σχολεία! Η περίπτωση της Πάτρας ήταν μια «γροθιά στο στομάχι» για την τοπική (και όχι μόνο) κοινωνία…

Η απορία της εισαγγελικής αρχής της Πάτρας μεταφράστηκε σε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης:

Επί έναν και πλέον χρόνο δεν πήραν χαμπάρι οι διευθυντές και οι καθηγητές ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών με ανήλικους μαθητές-«βαποράκια» εντός του σχολικού συγκροτήματος Μαρούδα;

Η εντολή έχει ήδη διαβιβασθεί στην Ασφάλεια της Πάτρας, που πρόσφατα εξάρθρωσε, ως γνωστόν, πολυμελή εγκληματική οργάνωση η οποία χρησιμοποιούσε ως… αποθήκη το σχολικό συγκρότημα και παράλληλα πωλούσε ναρκωτικά σε μαθητές και άλλα άτομα εντός και εκτός του σχολείου.]

Ήδη τέσσερις συναρχηγοί της συμμορίας έχουν προφυλακιστεί, ενώ 8 άλλα άτομα (ανάμεσά τους τέσσερις ανήλικοι μαθητές) αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Στο λεπτομερές σκεπτικό της εισαγγελικής παραγγελίας εντάσσεται και η εντολή για την ύπαρξη ή μη φυλάκων στο σχολικό συγκρότημα, ενώ γενικότερα το πνεύμα της είναι αν οι διευθυντές είχαν λάβει επαρκή μέτρα για να μην παρεισφρέουν κακοποιοί και συγχρωτίζονται με ανήλικους μαθητές στο προαύλιο του Γυμνασίου και του Λυκείου της περιοχής Μαρούδα.

Από την πλευρά της Αστυνομίας, κατηγορηματικά τονίσθηκε ότι το πνεύμα της εισαγγελικής παραγγελίας δεν μέμφεται την Ασφάλεια της Πάτρας για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων της.

Η επεξήγηση έγινε διότι κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι η Ασφάλεια άφησε αδιερεύνητη την πτυχή της υπόθεσης που σχετίζεται με τον αιφνιδιασμό των εκπαιδευτικών στο άκουσμα της εφιαλτικής είδησης ότι στο σχολείο τους δρούσε επί μακρόν εγκληματική οργάνωση χωρίς να την αντιληφθούν.

Η Ασφάλεια διερεύνησε τον ρόλο τους και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είχαν πλήρη άγνοια για τη διακίνηση ναρκωτικών που γινόταν κάτω από τη «μύτη» τους.

Από την άλλη πλευρά, έρχεται τώρα η Εισαγγελία να διακριβώσει γιατί οι αρμόδιοι της εκπαιδευτικής κοινότητας δεν υποψιάστηκαν ότι κάτι τρέχει στον χώρο ευθύνης τους, αν και ήταν αναρτημένος… τιμοκατάλογος ναρκωτικών σε τοίχο του σχολικού συγκροτήματος!

Πηγή: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις