Ναι στην άρση ασυλίας Σπυράκη & Γεωργούλη

Ραγδαίες εξελίξεις για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, με νέες αποφάσεις από το Ευρωκοινοβούλιο.

Την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για την υπόθεση κακοποίησης σε βάρος της Ελένης Χρονοπούλου αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είπε ναι στην άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή και η ολομέλεια αναμένεται να ψηφίσει την 1η Ιουνίου.

Ναι στην άρση ασυλίας του Γεωργούλη
Ναι στην άρση ασυλίας του Γεωργούλη

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα έλαβε το αίτημα των βελγικών αρχών τέλος Μαρτίου και το ανακοίνωσε στην ολομέλεια του Στρασβούργου στις 17 Απριλίου.

Αίρεται η ασυλία της Σπυράκη

Την άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα εννέα ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας (S&D, RE και Πράσινοι), έξι ψήφισαν κατά (ΕΛΚ και ECR) ενώ δύο απείχαν (ID).

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ζήτησε την άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας λόγω της έρευνας για «γεγονότα που μπορεί να αποτελούν εξαπάτηση των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ».

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Σπυράκη βαρύνεται από την νομική ευθύνη για πράξεις συνεργατών της και κατηγορείται για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά στις αποδοχές που ελάμβανε συνεργάτης της χωρίς να εμφανίζεται στο Στρασβούργο.

Συγκεκριμένα φέρεται να υπήρξαν παρατυπίες σε δύο περιπτώσεις:

Κοινοβουλευτικός συνεργάτης (Accredited Ρarliamentary Αssistant – APA) δεν ήταν παρών στον τόπο εργασίας του στις Βρυξέλλες μεταξύ Νοεμβρίου 2016 και Φεβρουαρίου 2020 για να ασκήσει τα καθήκοντά του

Είσπραξη αποζημιώσεων για αποστολές που δεν πραγματοποιήθηκαν από δύο συνεργάτες APA της Σπυράκη μεταξύ Νοεμβρίου 2014 – Φεβρουαρίου 2020 για τον πρώτο, και Ιουλίου 2014 – Φεβρουαρίου για το δεύτερο.

Σημειώνεται ότι η ίδια όπως ανακοίνωσε, έχει εξοφλήσει στη Βουλή όλα τα αχρεωστήτως καταβληθέντα μέχρι σήμερα ποσά, ωστόσο ερευνώνται οι ποινικές της ευθύνες.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *