«Μπουρλότο» η κατάθεση Ράμου για Μητσοτάκη

Πραγματικό πολιτικό «μπουρλότο» η κατάθεση Ράμου για το ρόλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην προσπάθεια διερεύνησης της δύσοσμης υπόθεσης των υποκλοπών!

Ο κ. Χρήστος Ράμος είναι ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστος Ράμμος.

Σήμερα, μίλησε στην επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το σκάνδαλο υποκλοπών και με αυτά που είπε,φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη πολιτικά θέση την κυβέρνηση αλλά πρωτίστως τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Ράμμος μίλησε μεταξύ άλλων για απειλές που δέχτηκε από βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης, όταν επικοινώνησε με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα στηλίτευσε την καθυστέρηση στην έρευνα για το σκάνδαλο που διέσυρε τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο.

«Ζήτησα να καταθέσω στην Επιτροπή Διαφάνειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου προκειμένου να καταθέσω για να ενημερώσω τη Βουλή για τα ήδη υπάρχοντα ευρήματά μας από τις έρευνες.

Το αίτημα απορρίφθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής και τον πρόεδρο της Βουλής. Κατόπιν αυτού, τον Ιανουάριο με προσέβαλαν και με απείλησαν προσωπικά, δημοσίως και με ωμότητα, βουλευτές και αξιωματούχοι της κυβέρνησης, όταν η ΑΔΑΕ προσπάθησε να ενημερώσει τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με βάση δικό του αίτημα που εδράζεται στην κείμενη νομοθεσία (5002/2022, άρθρο 8, παράγραφος 6), να μάθει αν υπήρξαν στόχος παρακολούθησης υψηλά ιστάμενοι δημόσιοι αξιωματούχοι από την κρατική υπηρεσία πληροφοριών, την ΕΥΠ» σημείωσε αρχικά ο Χρήστος Ράμμος.

Σε ερώτηση της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ αν έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για αυτή την τόσο σοβαρή καταγγελία, ο ίδιος απάντησε:

«Αυτά έγιναν όταν ενημέρωσα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον κύριο Τσίπρα.

Δεν προσέφυγα στη δικαιοσύνη, καθώς υπήρχε τέτοια μεγάλη οξύτητα που δεν ήθελα να προστεθεί και μία δικαστική διαμάχη για αυτά τα θέματα. Έτσι προτίμησα να τα προσπεράσω».

Παράλληλα, ο κ. Ράμμος κατήγγειλε ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει κάνει τίποτα εδώ και 18 μήνες, κανένας δεν έχει διωχθεί για τις παράνομες υποκλοπές, παρά μόνο δύο μέλη της ανεξάρτητης αρχής, οι οποίοι απλά έκαναν το καθήκον τους.

«Ήταν μεγάλο σοκ για μένα η δίωξη δύο εξαιρετικών συνεργατών μου, της Κατερίνας Παπανικολάου και του Στέφανου Γκρίτζαλη.

Έχω συνεργαστεί μαζί τους χρόνια και μπορώ να εγγυηθώ για τον επαγγελματισμό τους προς το καθήκον τους.

Παρόλο που δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες για τους λόγους που έχουν διωχθεί, είμαι πλήρως πεπεισμένος ότι η εισαγγελία θα διαψευστεί σύντομα.

Λυπάμαι ότι κάποιοι από τους καλύτερους αξιωματούχους της Ελλάδας υφίσταται όλα αυτά» ανέφερε μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας ότι η ΑΔΑΕ και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δέχθηκαν αυξανόμενες πιέσεις το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτηση του Χρήστου Ράμμου στην Επιτροπή LIBE με ένα κλικ εδώ.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *