Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Μπούρας: Δυσκολίες στην εξεταστική εξ’ αποστάσεως

Share

Δυσκολίες στην εξεταστική εξ’ αποστάσεως, θεωρεί πως υπάρχουν ο πρύτανης κ. Μπούρας.

Έκτακτη συνεδρίαση προγραμματίζει την ερχόμενη εβδομάδα η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στη διεξαγωγή εξετάσεων εξ αποστάσεως για τα τμήματα που τελούν υπό κατάληψη.

Χθες πάντως, όπως μας ανέφερε ο πρύτανης του ακαδημαϊκού μας ιδρύματος Χρήστος Μπούρας, δοκιμάστηκε το ηλεκτρονικό σύστημα και διαπιστώθηκε ότι είναι σε πλήρη ετοιμότητα να εφαρμοστεί εάν ληφθεί σχετική απόφαση.

Δυσκολίες στην εξεταστική εξ’ αποστάσεως

«Πριν από λίγο έληξε μία κατάληψη, έτσι αυτή τη στιγμή έχουμε 21 τμήματα που λειτουργούν κανονικά και 10 σε κατάληψη» μας είπε χθες το απόγευμα ο κ. Μπούρας, μη κρύβοντας ότι «υπάρχει μία δυσκολία στο να πραγματοποιήσουμε παράλληλα εξετάσεις και με τις δύο μορφές διά ζώσης και εξ αποστάσεως.

Αλλά αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει η σύγκλητος μετά βέβαια και τη σύνοδο των πρυτάνεων που έχουμε τη Δευτέρα, παρουσία του υπουργού Παιδείας. Προσωπικά είμαι υπέρ της διεξαγωγής των εξετάσεων διά ζώσης».

Αντίδοτο στις καταλήψεις;

Όπως έγραψε χθες η εφημερίδα «Πελοπόννησος», με ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, ο Κυριάκος Πιερρακάκης στοχεύει να αντιμετωπίσει τις καταλήψεις με τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών εξετάσεων, αλλά και τηλεκπαίδευσης.

Στην εγκύκλιο, ο κ. Πιερρακάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «προβλέπονται οι εναλλακτικές μέθοδοι αξιολόγησης, όπως η διεξαγωγή γραπτών ή προφορικών εξετάσεων με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών ή συνθηκών που ανάγονται σε λόγους ανωτέρας βίας υπό την προϋπόθεση ότι εξασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας της αξιολόγησης».

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι

Από την άλλη, οι φοιτητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σε ανακοίνωσή του το συντονιστικό όργανο συνελεύσεων και καταλήψεων των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Πατρών σημειώνει: «Πετύχαμε την πρώτη νίκη! Συνεχίζουμε!

Ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα είναι νόμος του κράτους τον Ιανουάριο, όμως ο μήνας τελειώνει και ούτε καν έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο!

Με τους αγώνες μας καταφέραμε να καθυστερήσουμε το σχέδιό τους και έτσι συνεχίζουμε!

Με μαζικές συλλογικές διαδικασίες, με ακόμα μεγαλύτερη ενότητα με τους μαθητές και τα εργατικά σωματεία, τους μαζικούς φορείς!

Εκεί βρίσκεται η δύναμή μας! Στην αμφισβήτηση της πολιτικής τους, στον οργανωμένο αγώνα!».

Πανεπιστήμιο Πατρών-Μπούρας: Δυσκολίες σε εξεταστική εξ' αποστάσεως - Η Σύγκλητος θα αποφασίσει

Οι φοιτητές προγραμματίζουν νέο κύκλο συνελεύσεων την ερχόμενη εβδομάδα

Αποφάσισαν τα εξής:

⦁ Νέο γύρο γενικών συνελεύσεων την επόμενη βδομάδα, που όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι να αποφασίσουν τη συνέχεια του αγώνα τους, μέσα από πολυήμερες, κυλιόμενες καταλήψεις.

⦁ Μεγάλο συλλαλητήριο την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, στις 12:00, στην πλατεία Γεωργίου και νέος συντονισμός των ΓΣ και καταλήψεων.

⦁ Απογευματινό συλλαλητήριο των φοιτητικών συλλόγων την ημέρα που δημοσιεύεται για δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

⦁ Συνέντευξη Τύπου μέρα των φοιτητικών συλλόγων μαζί με εκπροσώπους του ΔΕΠ και των εργαζομένων στα ΑΕΙ.

ΠΑΣΠ ΑΕΙ Πάτρας

Η παράταξη ΠΑΣΠ ΑΕΙ Πάτρας γνωστοποιεί ότι: «Δεν παρασυρόμαστε από το παραπλανητικό δίπολο “κατάληψη–αντικατάληψη” που διασπά και τρομοκρατεί τους φοιτητές.

Σε όλες τις δυνάμεις που ζητούν με ύπουλο τρόπο τη συνδιαμόρφωση κοινού πλαισίου, δίχως καμία απολύτως σύγκλιση πολιτικού περιεχομένου, υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά τη θέση μας, η οποία είναι κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων και υπέρ του αγώνα με ανοιχτές σχολές.

Καλούμε όλους τους φοιτητές να στηρίξουν το Πλαίσιο ΠΑΣΠ σε όλες τις γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων της Πάτρας».

Πηγή: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις