Μπουμπουλίνα η Μαλλιωτάκη «βυθίζει» την Ομάρ

Σαν νέα Μπουμπουλίνα η Μαλλιωτάκη και οι Ρεπουμπλικάνοι έδιωξαν τη Δημοκρατική Ιλχάν Ομάρ από τη θέση της, στην πλέον σημαντική επιτροπή του Κογκρέσου.

Μπουμπουλίνα η Μαλλιωτάκη «βυθίζει» την Ιλχάν Ομάρ

Αποτέλεσμα θετικό για την Ελλάδα. Ήρθε μετά από τις επισταμένες προσπάθειες της Ελληνικής καταγωγής βουλευτού, Νικόλ Μαλλιωτάκη!

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη είναι μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών για την 11η κογκρεσιακή περιφέρεια της Νέας Υόρκης από το 2021.

Είναι η μόνη Ρεπουμπλικανή, που αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό μέρος της πόλης της Νέας Υόρκης στο Κογκρέσο (Στέιτεν Άιλαντ και το Νότιο Μπρούκλιν).

Επίσης, η μοναδική γυναίκα Ρεπουμπλικανή αξιωματούχος στη Νέα Υόρκη.

Η Μαλλιωτάκη πέτυχε την απομάκρυνση της κ. Ομάρ, η οποία θεωρείται άνθρωπος των Τούρκων, από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου λόγω των προηγούμενων σχολίων της για το Ισραήλ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι υιοθέτησαν την επιχειρηματολογία της Μαλλιωτάκη και ανακοίνωσαν ότι η συγκεκριμένη κίνηση ήταν μια ισχυρή δήλωση κατά του αντισημιτισμού.

Τι υποστήριξε η Ομάρ

Η Ομάρ ισχυρίζεται ότι την απομάκρυναν επειδή είναι μουσουλμάνα που μετανάστευσε στις ΗΠΑ ως πρόσφυγας.

«Κάποιοι με θεωρούν ανάξια να μιλήσω για την αμερικανική εξωτερική πολιτική;» δήλωσε η ίδια λίγο πριν την ψηφοφορία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι εξασφάλισαν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Τα μέλη ψήφισαν σύμφωνα με τις γραμμές του κόμματος για την απομάκρυνση της Ιλχάν Ομάρ στη χθεσινή συνεδρίαση.

Είναι μία από τις τρεις προβεβλημένες Δημοκρατικούς που έχασαν θέσεις στην επιτροπή υπό τη νέα πλειοψηφία της Βουλής, της οποίας ηγείται ο Πρόεδρος Κέβιν ΜακΚάρθι.

Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι – συμπεριλαμβανομένου του κ. ΜακΚάρθι – υποστήριξαν ότι η Ομάρ δεν πρέπει να υπηρετήσει στην ισχυρή Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων.

«Κλειδί» η ασφάλεια του Ισραήλ

Αιτία τα προηγούμενα σχόλια που είχε κάνει εναντίον του Ισραήλ. 

Σημειώστε ότι, κατά καιρούς δηλώσεις της έχουν επικριθεί από μέλη και των δύο κομμάτων.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι τόσο η Νικόλ Μαλλιωτάκη όσο και σύσσωμο το Ελληνοαμερικανικό λόμπι μαζί με το Αρμενικό, αγωνίστηκαν σκληρά για να την απομακρύνουν.

Η Ομάρ θεωρείται από πολλούς ότι, έπαιζε ξεκάθαρα το παιχνίδι της Τουρκίας σε αυτή την πολύ σημαντική επιτροπή που επηρεάζει και τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Ιστορικά, το κόμμα που κατέχει την εξουσία στη Βουλή σπάνια καταφέρνει να περάσει τέτοια ψηφίσματα.

Γι’ αυτό η απομάκρυνση της Ομάρ θεωρείται μεγάλη επιτυχία.

Το 2020, οι Δημοκρατικοί απομάκρυναν τη Marjorie Taylor Greene και τον Paul Gosar από τις επιτροπές τους.

Τότε είχαν επικαλεστεί σχόλια και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απευθύνονταν απαξιωτικά στους Δημοκρατικούς, συμπεριλαμβανομένης της κ. Omar.

Ο Επικεφαλής των ρεπουμπλικάνων κ. ΜακΚάρθι αρνήθηκε ότι η απόφαση για την απομάκρυνση της Ομάρ από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων ήταν “αντίποινα” μετά την απομάκρυνση της Marjorie Taylor Greene και του Paul Gosar.

 

πηγή

Άλλες δημοσιεύσεις για εθνικά θέματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *