Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Μοίρασμα ντόπιων σπόρων στο Στρέφι

Share

Με μεγάλη επιτυχία, το μοίρασμα ντόπιων σπόρων στην Κοινότητα Στρεφίου. 

Μοίρασμα ντόπιων σπόρων

Δωρεάν ντόπιους σπόρους, μοίρασαν η Ομάδα Διατήρησης Παραδοσιακών Σπόρων, ‘ Η Αυλή των Κηπουρών’ και η Κοινότητα Στρεφίου την Κυριακή 05/03/2023 στο Δημοτικό Σχολείο Στρεφίου.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη τους για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, ήρθαν για να ανταλλάξουν, ιδέες, απόψεις και … σπόρους.

Δείγμα του μεγάλου ενδιαφέροντος για την εκδήλωση, ήταν το γεγονός ότι αρκετοί ήρθαν από μακριά, όπως η ηγεσία του Συλλόγου Ξωμάχων, με έδρα τα Καρβουνιαρέικα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Λόγω του Εθνικού πένθους, δεν πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί να συνοδέψουν την δωρεάν διάθεση σπόρων.

Ο προβληματισμός όλων όμως, -όπως εκφράστηκε στις συζητήσεις- ήταν έντονος, ιδίως για τους γενετικά τροποποιημένους (GMO) σπόρους και οργανισμούς και για τις επιπτώσεις τους στην φύση και στην υγεία.

Ο κόσμος, προβληματίζεται όλο και περισσότερο για την ασφάλεια των τροφίμων. Δεν επιθυμεί τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, τα οποία θεωρεί ότι δεν είναι ασφαλή.

Ευχαριστούμε θερμά, τον Αχιλλέα, τον Δημοσθένη και τον Ιερόθεο από την Αυλή των Κηπουρών. Την Γεωργία Μάρα και την Αγγελική Συμεωνίδου από Στρέφι.

Κυρίως όμως, όλους εσάς που με την παρουσία σας, δείξατε, πόσο σας ενδιαφέρει το θέμα. Συνεχίζουμε.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις