Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Μητσοτάκης από  Πύργο: Δεν θα ξαναγυρίσουμε ποτέ στο 2015

Share

Δεν θα ξαναγυρίσουμε ποτέ στο 2015.

Τη σημασία των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε πολίτες στον Πύργο Ηλείας, το βράδυ της Πέμπτης (30.5.24).

«Το 2015 η χώρα παραλίγο να χρεοκοπήσει, θυμάστε τον πόνο αυτής της υπερδεκαετούς κρίσης. Ένας από τους λόγους που η κρίση παρατάθηκε τόσο αχρείαστα ήταν διότι κάποια στιγμή στη χώρα κυριάρχησε η άποψη ότι φυτρώνουν «λεφτόδεντρα» παντού και ότι μπορούμε να τάζουμε τα πάντα στους πάντες, χωρίς καμία κοστολόγηση.

Και οι πολίτες τα πίστεψαν αυτά», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι «δεν θα ξαναγυρίσουμε ποτέ, μα ποτέ, πίσω σε αυτές τις εποχές» και έστειλε ένα σαφές μήνυμα για την σημασία των ευρωεκλογών και κατά της χαλαρής ψήφου:

«Δεν πρέπει να αφήσουμε σε αυτούς -οι οποίοι δεν άλλαξαν καθόλου, υιοθετούν την ίδια τοξικότητα, τον ίδιο λαϊκισμό, την ίδια προκλητικότητα ως προς αυτά τα οποία σας τάζουν- να ξαναπάρουν οποιαδήποτε δυναμική σε αυτές τις εκλογές.

 

Διότι δεν πρέπει ποτέ να κυλήσουμε πίσω, να δώσουμε την εντύπωση ότι υπάρχει έστω και η παραμικρή περίπτωση να γυρίσουμε σε αυτά τα οποία αφήσαμε πίσω μας οριστικά», είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα είπε ότι το βράδυ της 9ης Ιουνίου δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο, «ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε με σεμνότητα, αναγνωρίζοντας τα λάθη μας, με σκληρή δουλειά, όπως το κάναμε πάντα μέχρι σήμερα, να αγωνιζόμαστε να κάνουμε τις ζωές σας καλύτερες».

«Να φέρουμε το βιοτικό επίπεδο της χώρας πιο κοντά στην Ευρώπη. Να συνεχίσουμε αυτή την πορεία την οποία έχουμε χαράξει», κατέληξε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις