Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην Αρχαία Ολυμπία στην Κυριακή 26 Ιουνίου

Για την Κυριακή, 26 Ιουνίου το papafotis.gr σας προτείνει να βρεθείτε στον προσεγμένο προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ολυμπίας, για μια συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, στην οποία δεσπόζουν έργα Ελλήνων δημιουργών.

Το πρόγραμμα ανοίγουν συνθέσεις μεγάλων Ελλήνων μουσουργών, του Νίκου Σκαλκώτα με τέσσερις από τους 36 Ελληνικούς Χορούς, έργο που αποπνέει τη δική του, μετουσιωμένη άποψη της δημοτικής μουσικής, και του Μίκη Θεοδωράκη με το ατμοσφαιρικό Adagio.

Η βραδιά κλείνει με την Πρώτη Συμφωνία του Μπετόβεν να ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στην παράδοση και την ανανέωση, ακολουθώντας τα κλασικά πρότυπα των σπουδαίων συμφωνιών των Χάυντν και Μότσαρτ αλλά εμπεριέχοντας ταυτόχρονα εν σπέρματι όλες τις συνταρακτικές καινοτομίες που θα εκδηλώνονταν λίγο αργότερα στις επόμενες συμφωνίες του κορυφαίου Γερμανού μουσουργού. Στο πόντιουμ η ανερχόμενη αρχιμουσικός Κάτια Μολφέση.

Η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών είναι σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *