Δε. Σεπ 26th, 2022
Προετοιμάζοντας τους υπεύθυνους πολίτες του μέλλοντος

Σήμερα, συνέβη κάτι στην πόλη της Ανδραβίδας, που μας χαρίζει μια μικρή δόση αισιοδοξίας για το μέλλον. Ο Διευθυντής του Γυμνασίου κάλεσε έναν ενεργό πολίτη να μιλήσει με τους μικρούς μαθητές για τις εμπειρίες του. Να τον προβάλει δηλαδή, ως παράδειγμα προς μίμηση.

Την εποχή όπου τα παιδιά μας «βομβαρδίζονται» ασταμάτητα με σκουπίδια από τους τηλεοπτικούς δέκτες, τα οποία ανακυκλώνονται και τους προωθούνται ξανά μέσα από το διαδίκτυο, ένας καθηγητής επέλεξε να τους δείξει πως πρέπει να επικοινωνούν με τις κρατικές και άλλες υπηρεσίες για να διεκδικούν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.

Καλεσμένος ήταν ο κ.Νίκος Δημάκης, κάτοικος Ανδραβίδας. Είναι γνωστός για τις προσπάθειες που καταβάλλει εδώ και χρόνια για να επικοινωνεί με τις κρατικές υπηρεσίες ώστε να δοθούν λύσεις σε χρόνια προβλήματα των κατοίκων ή να ενημερωθούν για το τι πραγματικά συμβαίνει σε ζητήματα και υποθέσεις κοινού ενδιαφέροντος.

Διαβάστε τι έγραψε ο ίδιος στην προσωπική του σελίδα:

Σήμερα, είναι ημέρα ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ, ΥΨΙΣΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ, ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ των κόπων μου.
Μετά απο πρόσκληση της Διεύθυνσης του Γυμνασίου Ανδραβίδας (κλήθηκα ως σπάνιο και ζωντανό παράδειγμα ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ), ολοκληρώθηκε πριν λίγο, η παρουσίαση που έκανα στους μαθητές της Β Τάξης, σχετικά με το τι σημαίνει ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ και με ποιόν τρόπο συντάσσουμε μια επίσημη επιστολή προς δημόσιες υπηρεσίες κλπ.
Η παρουσίαση, διάρκειας μιας ώρας περίπου, συνοδεύτηκε από προβολή επιστολών μου στην μεγάλη οθόνη προβολής, ανάλυση αυτών, καθώς και από εκτενή συζήτηση και εύστοχες ερωτήσεις από την πλευρά του αξιότιμου Καθηγητή και των μαθητών.
Μία εξαιρετικά χρήσιμη και ωφέλιμη παρουσίαση, με στοιχεία, πληροφορίες και “αποστάγματα”, που θα ακολουθούν ως όπλα, την γνωστική φαρέτρα των παιδιών.
Είναι γεγονός, ότι η παρουσίαση είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον και προσέλκυσε την προσοχή των μαθητών(φάνηκε από το παρατεταμένο και θερμό χειροκρότημα).
Μετά το πέρας αυτής, οι εντυπώσεις και τα σχόλια, ήταν ευμενή και άκρως κολακευτικά.
Θερμότατα συγχαρητήρια
στον Καθηγητή κ Σ.Λαμπρόπουλο, καθώς και στον Διευθυντή κ Λαμπρόπουλο, τόσο για την έμπνευση, όσο και για την υλοποίηση της ιδέας.
Ευχαριστώ θερμότατα τους μαθητές, για την προσοχή τους και βεβαίως για το ενδιαφέρον και την υπομονή τους.
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, που συμβαίνει σπανίως στην ζωή μας.

 

 

 

Ενεργός πολίτης στην Ανδραβίδα
Ενεργός πολίτης στην Ανδραβίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.