Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση στην Πράγα για το ενεργειακό κόστος

Στις 3 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης στην πλατεία Wenceslas στο κέντρο της Πράγας.

Σύμφωνα με την τσεχική αστυνομία, περίπου 70 χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην ειρηνική διαδήλωση. Οι διοργανωτές της διαδήλωσης ονόμασαν την πολιτική τους εκστρατεία «Η Τσεχική Δημοκρατία στην πρώτη θέση!»

Όσο για τον αριθμό των συγκεντρωμένων δήλωσαν ότι υπήρχαν περίπου 100 χιλιάδες συμμετέχοντες.

Οι διοργανωτές ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης έως τις 25 Σεπτεμβρίου, λέγοντας ότι θα προβούν σε νέες ενέργειες εάν αυτό δεν συμβεί.

Η συγκέντρωση ένωσε πολίτες με διαφορετικές απόψεις, πολιτικούς από διάφορα πολιτικά κόμματα και κινήματα, καθώς και ακτιβιστές διαφορετικών οργανώσεων που αποφάσισαν «να αγωνιστούν μαζί για το μέλλον της χώρας».

Οι διοργανωτές της δράσης επέκριναν την κυβέρνηση για τις υψηλές τιμές της ενέργειας, καθώς και τη γενικά φιλοδυτική πορεία της σημερινής κυβέρνησης.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν να εξασφαλιστεί η παροχή φυσικού αερίου σε χαμηλές τιμές, δηλαδή από τη Ρωσία, αλλαγή του συστήματος πληρωμών ηλεκτρικής ενέργειας και απελευθέρωση της τσεχικής βιομηχανίας από την εξάρτηση από ξένες εταιρείες.

Οι πολίτες ζήτησαν επίσης να απελευθερωθεί η χώρα τους από την άμεση πολιτική υποταγή στην ΕΕ, τον ΠΟΥ και τον ΟΗΕ. Μεταξύ των αιτημάτων είναι η διασφάλιση της ελευθερίας του λόγου στα ΜΜΕ.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν τη δήλωση ουδετερότητας της Τσεχικής Δημοκρατίας στον ουκρανικό πόλεμο και «να σταματήσει να αραιώνει το έθνος με Ουκρανούς πρόσφυγες».

Το προβλεπόμενο χάος στην Ευρώπη ξεκίνησε και αναμένεται να αποκτήσει δυναμική σε διάφορες χώρες τους επόμενους μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *