Πέφτει η Μαριούπολη

Αυτό δήλωσε ο Καντίροφ, αρχηγός των Τσετσένων επαγγελματιών μαχητών, που πολεμούν στο πλευρό του ρωσικού στρατού, στην Μαριούπολη.

Ο Καντίροφ υποστήριξε, ότι μέχρι αργά το μεσημέρι θα έχουν “εκκαθαρίσει” τα ερείπια του εργοστασίου Azovstal, όπου μέσα κρύβονται εκατοντάδες νεοναζί του Τάγματος Αζόφ αλλά και ξένοι μισθοφόροι.

Το γεγονός αυτό, εάν επιτευχθεί σήμερα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, επειδή θα επιτρέψει στους Ρώσους να αποδεσμεύσουν από την Μαριούπολη μεγάλες δυνάμεις, που με τη σειρά τους  θα στραφούν κατά του Ντονμπάς.

Εκεί, θα βοηθήσουν ώστε να περικυκλωθεί το σπουδαιότερο στρατιωτικό σώμα των Ουκρανών. Υπολογίζεται ό,τι από 80.000 έως 100.000 Ουκρανοί στρατιωτικοί έχουν παραμείνει στο Ντονμπάς, χωρίς δυνατότητα υποχώρησης.

 

Νεότερη Ενημέρωση   Με προσωπική δημόσια παρέμβαση Πούτιν η έφοδος στο εργοστάσιο του Azovstal ματαιώνεται. Όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας “δεν υπάρχει λόγος να θυσιάσουμε ζωές Ρώσων αξιωματικών και στρατιωτών με μια έφοδο σε υπόγεια τούνελ. Θα τους πολιορκήσουμε και θα αναγκαστούν να παραδοθούν από την έλλειψη εφοδίων”.

Ο Πούτιν, ως αρχιστράτηγος που είναι βάσει του Ρωσικού Ομοσπονδιακού Συντάγματος, έδωσε ήδη την διαταγή οι μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις, οι οποίες έως τώρα ήταν αγκιστρωμένες στην Μαριούπολη, να κατευθυνθούν βορειότερα και ιδίως στο Ντονμπάς που θα δοθεί η “Μητέρα των Μαχών” για τον Ουκρανικό Πόλεμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *