Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Με ψηφιακή εφαρμογή θα παρκάρουν εύκολα στην Πάτρα

Share

Με ψηφιακή εφαρμογή θα παρκάρουν εύκολα στην Πάτρα καθώς ο

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την ημέρα που η «Π» έγραψε για τον σχεδιασμό του Δήμου Πατρέων να εφαρμόσει στο κέντρο της πόλης ένα πρόγραμμα έξυπνης στάθμευσης, όπου όλοι οι οδηγοί θα μπορούν να γνωρίζουν σε ποια σημεία υπάρχει διαθέσιμη θέση. Αυτό το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες!

Μέσω χρηματοδοτούμενου προγράμματος, ο Δήμος δημιούργησε μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, όπου σε πραγματικό χρόνο οι οδηγοί θα μπορούν να γνωρίζουν πού υπάρχει διαθέσιμη στάθμευση.

Η εφαρμογή θα δέχεται τα δεδομένα από τους αισθητήρες που έχουν τοποθετηθεί στο οδόστρωμα, ενώ ήδη σε αρκετά σημεία έχει γίνει διαγράμμιση για να μην καταλαμβάνει ένα αυτοκίνητο δύο θέσεις στάθμευσης.

Παράλληλα θα υπάρχουν δεδομένα και για τα δημοτικά πάρκινγκ.

Πάτρα: Μετά το καλοκαίρι θα ξέρουμε πού να παρκάρουμε - Η εφαρμογή που δημιουργήθηκε

Η εγκατάσταση των αισθητήρων για την έξυπνη στάθμευση έχει ολοκληρωθεί στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, ενώ στο κέντρο της Πάτρας έχουν ήδη εγκατασταθεί οι αισθητήρες σε Κολοκοτρώνη, Αγίου Νικολάου, Ερμού, Πατρέως, Βότση, Φιλοποίμενος, Οθωνος-Αμαλίας, Αγίου Ανδρέου, Καραϊσκάκη και Υψηλάντου. Απομένει η τοποθέτηση των αισθητήρων στις οδούς Γερμανού, 25ης Μαρτίου και Χαραλάμπη, όπου εκτελούνται έργα.

Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να έχουν τοποθετηθεί και οι 850 αισθητήρες (έχουν εγκατασταθεί περίπου 700) σε θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της Πάτρας, αλλά και την Ανω Πόλη.

Παράλληλα, ήδη έχει ξεκινήσει η εκπαίδευση των εργαζομένων, αλλά και η πιλοτική εφαρμογή του έργου, ώστε να φανεί πως δουλεύουν οι αισθητήρες και αν λειτουργεί το σύστημα.

Η πιλοτική εφαρμογή θα κρατήσει μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού και τότε θα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή, ώστε όλοι μας να γνωρίζουμε σε πραγματικό χρόνο που υπάρχει ελεύθερη θέση στάθμευσης στο κέντρο μέσα από την εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα, αλλά και τις σταθερές πινακίδες.

Πηγή: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις