Μαθητής φαινόμενο στη Δράμα

Ένας μαθητής φαινόμενο στη Δράμα!

Είναι 17 χρονών και το βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών, ήρθε να διαδεχτεί τα μετάλλια που κατέκτησε σε μαθητικές ολυμπιάδες μαθηματικών!

Μαθητής φαινόμενο στη Δράμα

Ο 17χρονος μαθητής Πρόδρομος Φωτιάδης, έχει ήδη κερδίσει τέσσερα μετάλλια σε μαθητικές Ολυμπιάδες Μαθηματικών.  

Φοιτά στο Λύκειο στον Νικηφόρο Δράμας και γι’ αυτό τον λόγο τιμήθηκε πρόσφατα με το βραβείο Αριστείας από την Ακαδημία Αθηνών.

Ο 17χρονος θέλει να σπουδάσει στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ανακάλυψε την αγάπη του για τα μαθηματικά στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού.

Από την Β΄ Τάξη του Γυμνασίου άρχισε να μελετά πιο συστηματικά

Ανακάλυψε ότι τα μαθηματικά του αρέσουν υπερβολικά κατά την συμμετοχή του σε μαθηματικούς διαγωνισμούς.

Στην προσπάθεια του μάλιστα συνέδραμαν τόσο οι καθηγητές όσο και ο πατέρας του, ο οποίος τον καθοδήγησε με αποτέλεσμα να εμβαθύνει.

Και αστρονομία…

Επιπλέον, όπως είπε ο ίδιος, δεν κρύβει και την αγάπη του, και για την αστρονομία καθώς το σχολείο, είναι το μοναδικό δημόσιο σχολείο που διαθέτει αστρονομικό παρατηρητήριο.

Η μαθησιακή εξέλιξη του, όπως υπογράμμισε, οφείλεται «στην συστηματική δουλειά που ο ίδιος κάνει, αφιερώνοντας τουλάχιστον τρεις ώρες από τον ελεύθερο χρόνο του στην μελέτη, ενώ τα Σαββατοκύριακα αφιερώνει ακόμη περισσότερο».

Όσον αφορά την επιλογή του σχολείου φοίτησης στον Νικηφόρο Δράμας που απέχει αρκετά από την πόλη της Δράμας στην οποία διαμένει.

Αυτό έγινε «επειδή πρόκειται για ένα πολύ ήσυχο σχολείο το οποίο ευνοεί τον τρόπο μελέτης του αλλά και η ιδιαίτερη σχέση που έχει το σχολείο με την αστρονομία γεγονός που αξίζει, να βρίσκεται εκεί».

πηγή

Δημοσιεύματα για παιδεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *